Det danske ’Bachelor’ er i gang – og to deltagere vækker allerede opsigt

I denne uge startede TV 2’s stort opsatte datingprogram ’Bachelor’. Marlene Weybøll er hooked, men spørger samtidig: Er programmet for oldschool til 2021, 20 år efter første sæson af den amerikanske original? Og har TV 2 klædt den foreløbigt mest bemærkelsesværdige deltager på til troldene på internettet?
Det danske ’Bachelor’ er i gang – og to deltagere vækker allerede opsigt
Michaela i 'Bachelor'. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Er der noget, vi elsker, er det et godt datingprogram i fjernsynet. Vi har alle svælget i Netflix’ ’Love is Blind’, og vi samles foran skærmen til DR’s Gift ved Første Blik og TV 2 ’s ’Landmand søger kærlighed’ sæson efter sæson.

Vi elsker at se på kærlighed, der spirer, og vi elsker især, når det går galt. Og når man tænker på, hvor sikker en seermagnet datingformater er, er det mærkeligt, at der skulle gå så mange år, før det, der bliver kaldt »verdens største datingprogram«, endelig får en dansk udgave.

Men nu er det sket. Amerikanske ’The Bachelor’ kom til Danmark med en stort opsat premiere i tirsdags.

»Jeg er taknemmelig for at få denne enestående mulighed for at finde kærligheden …«, er noget af det første, den danske Bachelor Casper Berthelsen siger i den allerførste scene af TV 2’s ’Bachelor’. Han er sendt afsted til det græske øhav, og med kæmpe droneskud og smarte biler er det tydeligt at se, at TV 2 har postet en masse penge i projektet. Det ligner ikke noget andet datingprogram på dansk tv, og man er øjeblikkeligt opslugt.

Men hvem er den eftertragtede danske singlemand så? Han hedder Casper Berthelsen, er en 32-årig århusianer og vel det, man kalder en flot mand. Han er uddannet kaptajn i Flyvevåbnet og arbejder i dag som hr-partner i Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Og så træner han virkelig meget.

I Grækenland skal han gennem otte uger date 18 kvinder. En gang om ugen er der en roseceremoni, hvor han vælger de kvinder fra, han ikke ser en fremtid med. Til sidst står han (forhåbentlig) tilbage med en kvinde. Og så skal det bemærkes, at kvinderne også har mulighed for at vælge ham fra. De er altså ikke stavnsbundet til at date ham. Meget 2021.

Dårlig track record

Men det hele skulle meget gerne ende med et frieri, som det plejer at gøre i den amerikanske original. Frieriet er det vigtigste. For det beviser jo, at kærligheden er ægte.

Om Casper Berthelsen bliver tvunget til at gå ned på knæ i sidste afsnit, finder vi først ud af om otte uger, men når programmet er skruet så vildt op på alle romantik-knapper, og TV 2 selv kalder det for et »kærlighedsformat’, vil det virke som lidt af et antiklimaks, hvis vores Bachelor ved en bjergside et sted i Grækenland ender med at spørge den sidste tilbageværende kvinde: Hey, vil du med på Jensens Bøfhus, når vi kommer hjem, og så kan vi jo lige se, hvordan det går?

Casper Berthelsen i ‘Bachelor’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

TV 2 har lagt i kakkelovnen til en kærlighedsfest, og det kan være, det kommer til at bide dem i røven. For det amerikanske ’The Bachelor’ har ujævn historik, når det kommer til ægteskab mellem Bacheloren og hans Ringvinder, som den sidste kvinde hedder.

Faktisk er kun én ud af 25 bachelorer i dag gift med sin ringvinder, nemlig Sean Lowe, som var bachelor i sæson 17. Kvinderne har umiddelbart lidt mere styr på det. For ud af 16 sæsoner af spinoffprogrammet’ The Bachelorette’ er der kommet fem ægteskaber og to lige nu meget forlovede par.

Hvad kan vi ellers forvente af den danske jagt på ungkarlen? Altså, drama i spandevis – i hvert fald hvis vi skal følge den amerikanske model. Når man smider 18 kvinder sammen i en villa, og de skal kæmpe om den samme mand, så gælder alle kneb. Og det gør det også i castingen af bachelorens bejlere. For i sidste ende er det ikke Casper Berthelsen, der har hovedrollen.

Kvinderne har hovedrollen

En bachelor er altid sådan lidt ’til enhver smag’. Og han ender derfor altid med at blive en anelse kedelig. Det gælder også den danske variant. Han er det hele på papiret: Kaptajn, veltrænet, høflig, veltalende, lyttende og bare sød. Der er ikke en finger at sætte på ham …

Bejlerne skal være alt andet end kedelige. For det er kvinderne, der er den virkelige hovedrolle. Drivkraften er deres drama, jalousi og den usikkerhed, der følger, når nogle får dates med bacheloren, og andre ikke gør.

To kvinder skiller sig hurtigt ud.

25-årige Michaela har helt klart studeret det amerikanske ’The Bachelor’ og ved, hvordan man gør sig bemærket. Det første aften, hvor alle lige har mødt bacheloren, stjæler hun ham, mens han sidder og taler med et venindepar fra Lolland (ja, der er castet et venindepar – det er genialt). Michaela giver ham simpelthen håndjern på og fører ham væk. Det er også genialt.

Hun er kommet iført sin Miss Universe Finalist-krone og -sash. Det imponerer vores bachelor. Hun modtager den første rose og kommer på den første date. Hun er skabt til at blive en, der forårsager en masse drama blandt kvinderne, og det bliver en fornøjelse at se.

‘Bachelor’. (Foto: Lotta Lemche/TV 2)

Jeg forudsiger dog, at hun ikke holder længe. For Michaela er en klassisk Bachelor-deltager. Hun ankommer med et kæmpe brag. Hun bliver jaloux, når hun ikke får opmærksomhed fra bacheloren, og ender med at få alle kvinderne på nakken. Hun vinder helt sikkert ikke, men hun bliver fantastisk at følge. Og alle kommer til at hade hende. Jeg håber, TV 2 har klædt hende godt på til alle troldene på internettet.

Det samme håber jeg for den 30-årige Kirstine, som allerede med sin entré markerer sig. Den seksuelle tiltrækning mellem hende og vores bachelor er ikke til at stikke i. De ender også i et badekar på deres første date. Og her bliver det så steamy, som det nu kan blive på TV 2 Play. Men vi kan mærke det gennem skærmen.

Den type deltager holder normalt ikke i længden. For en bachelor vælger som regel en af dem i baggrunden, en floater, som det kaldes, en som stille og roligt vinder hans hjerte og faktisk holder sig fri af dramaet. Kirstine er for offensiv, og Casper kommer helt sikkert til at sende hende hjem. 

Jeg ved ikke, om det er for sent, at vi endelig efter snart 20 år får formatet til Danmark. Måske er et helt generisk dating- eller kærlighedsformat, hvor mand dater kvinder, ved at blive lidt for oldschool. I Australien har de netop offentliggjort, at den nye Bachelorette Brooke Blurton er biseksuel, og at der vil være både kvinder og mænd, der kæmper om hendes ring.

Og Discovery+ har netop haft premiere på deres modsvar til ’The Bachelor’, nemlig ’Prince Charming’. Her leder den homoseksuelle Jonas Løvik efter sin kommende mand blandt 12 super attraktive kønsfæller. 

Men jeg er hooked – og glæder mig til at finde ud af, om Casper Berthelsen har været alene på Jensens Bøfhus, eller om han har været der med en tidligere Miss Universe-finalist.

’Bachelor’ kan ses på TV 2 Play. Der kommer nyt afsnit tirsdag, onsdag og torsdag.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af