Eftertragtet serieskaber ville ud af aftale til 100 millioner dollars med Netflix

Eftertragtet serieskaber ville ud af aftale til 100 millioner dollars med Netflix
Kenya Barris. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

Allerede i oktober sidste år var der forlydender om, at Kenya Barris (’Black-ish’, ’Mixed-ish’) forsøgte at komme ud af en aftale på en værdi af 100 millioner dollars med Netflix. Og i januar i år lykkedes det så. Det uddyber Barris selv i en artikel hos The Hollywood Reporter.

Skilsmissen skulle primært bunde i, at Barris følte, at Netflix ikke gav ham lov til at udfolde sig og lave vovet indhold, der ofte var præget af nicheidéer frem for en mainstreamtilgang. Og det var ikke just det indhold, som Netflix havde i tankerne:

»Jeg vil skabe indhold, der er ‘in-your-face’. Jeg ved bare ikke, om min stemme er en Netflix-stemme. Jeg vil lave noget, der er lidt mere vovet, højpandet og berusende, og jeg tror, at Netflix befandt sig en smule i midten«, fortæller han til The Hollywood Reporter.

Barris nåede blandt andet at lave sitcommen ’#blackAF’ for Netflix, hvor han selv spillede over for Rashida Jones. Serien fik en relativt hård kritik, og det var også her, at Barris indså, at han og Netflix måske var en smule langt fra hinanden kreativt.

Netflix forsøgte i stedet at få Barris til at udvikle en anden sitcom, ’Dad Stop Embarrassing Me!’, som Jamie Foxx endte med at lave og spille hovedrollen i, men også her sagde Barris nej. Det – sammen med en række afvisninger fra Netflix i forbindelse med Barris’ egne idéer til indhold – fik Barris til at lede efter en vej ud af aftalen, hvilket til sidst lykkedes i år.

Alligevel var nerverne uden på tøjet, da han skulle fortælle Netflix-chef Ted Sarandos, at han ikke så Netflix som en del af sin fremtid. Faktisk var han »fucking rædselsslagen«:

»Ted Sarandos havde hjulpet mig med et generøst tilbud, og han lod mig spille skuespil, selvom jeg ikke er skuespiller, i en serie (’#blackAF’, red.), der ikke var deres kop te. Og de betalte et enormt beløb for den serie (…), de gav mig et smukt kontor, og de bankede aldrig på døren for at se, hvad jeg lavede. Jeg tænkte ‘er det her definitionen på utaknemmelighed’?«.

Ifølge The Hollywood Reporter var Sarandos nogenlunde accepterende over for hans beslutning.

Barris har nu skrevet under på en ny aftale med ViacomCBS og har blandt andet to filmfortsættelser af ’#blackAF’-serien, der skal være feriefilm i stil med ’Fars Fede Ferie’-filmene, i støbeskeen. De har foreløbigt titlerne ‘#blackAF: Brazil’ og ‘#blackAF: Mexico’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af