Censureret ‘Black-ish’-afsnit ser endelig dagens lys efter to år i limbo

Censureret ‘Black-ish’-afsnit ser endelig dagens lys efter to år i limbo
'Black-ish'-afsnittet 'Please, Baby, Please'.

‘Black-ish’ har længe tegnet sig for en af de mest rammende serier om, hvordan det er at være sort i tidens enormt splittede USA, så naturligvis var serieskaber Kenya Barris klar med et afsnit, der tog temperaturen på Trumps USA på etårsdagen for valget.

Resultatet blev afsnittet ‘Please, Baby, Please’, der for to år siden skulle have spillet som del af seriens fjerde sæson. Men afsnittet så aldrig dagens lys, grundet hvad netværket ABC kaldte »kreative uoverensstemmelser«. I kølvandet på de seneste måneders raceprotester er afsnittet imidlertid lige så stille tikket ind på Disneys streamingtjeneste Hulu.

I et Instagramopslag udtaler Barris: »I 2017 lavede vi en episode af ‘Black-ish’ med titlen ‘Please, Baby, Please’. Vi befandt os et år efter valget og var på vej mod enden på et år, der efterlod os – ligesom mange andre amerikanere – i kamp med vores lands tilstand og angste for dets fremtid. De følelser fik frit løb i manuskriptet og blev til 22 minutters tv, som jeg var, og stadig er, enormt stolt af«.

Da afsnittet blev lagt på hylden, var Disney, der ejer ABC, godt i gang med forhandlingerne om at købe rettighederne til Fox’ bagkatalog – en historisk handel, der senere beløb sig på svimlende 71.3 milliarder dollars. Der har været spekulationer om, hvorvidt Disney, der er kendt for at være noget konfliktsky, tilbageholdt afsnittet for at tilfredsstille Fox’ ejer, mediemogulen og erklæret Trump-støtte Rupert Murdoch.

Den censurerede episode lander netop som ‘Black-ish’ er blevet nomineret til fire Emmy-statuetter. Til trods for den bragende succes, kan serien stadig ikke ses i Danmark.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af