‘Loki’-skuespiller om seriens kærligheds-twist: »Vi spillede scenen, som var det en naturlig samtale mellem to venner«

‘Loki’-skuespiller om seriens kærligheds-twist: »Vi spillede scenen, som var det en naturlig samtale mellem to venner«
'Loki' afsnit 3. (Foto: Disney+)

SPOILERS for de første tre afsnit af ‘Loki’ på Disney+. Har du endnu ikke set serien, kan du læse vores spoilerfri anmeldelse HER.

Vi er allerede halvvejs igennem ‘Loki’ på Disney+, og efter tredje afsnits introduktion af Lokis (Tom Hiddleston) ‘tvillingesøster’/alter ego Sylvie (Sophia Di Martino), er der lagt i kakkelovnen til et snarligt opgør med mareridtsorganisationen Time Variance Authority.

Det fornemmer man i særdeleshed fra seriens sidste trailer, der varmer op til finalen:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tredje afsnit udmærkede sig som bekendt ikke blot ved Sylvies entré i Lokis liv, men også ved vor antihelts bekræftelse af at ja, han er fluid og biseksuel.

Og det har han selvfølgelig altid været det, akkurat som i både Marvel-tegneserierne og den nordiske mytologi, hvor karakteren redeligt skifter form og køn.

I et interview med Variety fortæller medspilleren Sophia Di Martino, at det hele tiden havde ligget instruktør Kate Herron meget på sinde, at Lokis seksualitet kom frem i lyset. Men vel og mærke på så naturlig en måde som muligt:

»Jeg tror, at folk har ventet på det i meget lang tid«, siger Di Martino til Variety.

»Det (Lokis biseksualitet, red.) har altid været der, og derfor var det også meget vigtigt for Kate at få det med i serien. Men vi forsøgte ikke at lade det påvirke måden, vi spillede karaktererne på. Vi spillede bare scenen som var det en naturlig samtale mellem to venner – eller, to bekendte som de er på det tidspunkt i serien. Vi prøvede ikke at give det for meget vægt, selvom vi havde i baghovedet, at det betyder enormt meget for mange mennesker. Jeg må sige, at det gør mig virkelig glad at opleve, at folk er blevet så glade for at se det i serien«, siger Di Martino.

Hvis Lokis biseksualitet ikke er noget nyt, hvorfor så den store hurlumhej?, vil nogen måske spørge. Svaret er naturligvis, at det er første gang, mægtige Marvel Cinematic Universe (som immervæk ejes af Disney) åbent anerkender en LGBTQ-karakter på skærmen. Og at synlig repræsentation i så kommerciel en franchise-institution har enorm betydning for at fremme en mere naturlig diversitet i mainstreamkulturen.

Én udramatiseret scene ad gangen.

‘Loki’ kan ses på Disney+, hvor der kommer et nyt afsnit hver onsdag.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af