Michael Caine prøvede at undgå at blinke i otte år: »Jeg skræmte livet af folk«

Michael Caine prøvede at undgå at blinke i otte år: »Jeg skræmte livet af folk«
Michael Caine i 'The Dark Knight Rises'. (Foto: PR)

Det var engang, hvor skuespillegenden Michael Caine bare var en talentfuld ung brite, der ville gøre alt for at brænde igennem på skærmen.

Og til formålet havde han læst bogen ‘Teach Yourself Acting’, hvorfra han hentede et meget konkret råd, fortæller han i et nyt interview med The Mirror.

»En af de ting, der sad fast i mit hoved, var: ‘Blink ikke. Du må aldrig blinke’«, siger han.

»Så i de næste otte år gik jeg rundt og prøvede at undlade at blinke. Folk omkring mig, min mor og alle andre, troede, jeg var blevet skør. De troede, jeg var psykopat. Jeg skræmte livet af folk«.

Den intense stirren gav Caine øgenavnet ‘Snake Eyes’, om end han med årene slappede en anelse af i øjenmuskulaturen. Bare ikke på film!

Når han skyder scener, blinker han nemlig fortvarende aldrig. Det kan nemlig være med til at tryllebinde publikum, som han siger til The Mirror.

»Det handler ikke så meget om, at du ikke blinker, men om at du er helt stille«, forklarer han.

Metoden har unægteligt virket. Michael Caine har fastholdt publikums interesse i alt fra de unge års store film som ‘The Italian Job’ og ‘Get Carter’ til Oscar-præstationen i ‘Æblemostreglementet’ og de mindeværdige præstationer som butler Alfred i ‘The Dark Knight’-trilogien.

Rådet hermed givet videre til alle håbefulde skuespillerspirer.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af