Quentin Tarantinos mor skældte ham ud for at skrive film i timerne – så han planlagde sin hævn

Quentin Tarantinos mor skældte ham ud for at skrive film i timerne – så han planlagde sin hævn
Quentin Tarantino til premieren på 'Once Upon a Time in Hollywood' i Japan. (Foto: Christopher Jue/Getty Images)

Quentin Tarantino havde en uortodoks vej ind i filmverdenen med sin nærmest direkte rejse fra filmnørdet videobutiksekspedient til status som en af verdens mest feterede instruktører.

Filminteressen var glødende fra barnsben – og det var ikke altid til hans mors store begejstring, fortæller Tarantino i podcasten The Moment.

Lille Quentin tilbragte nemlig de fleste af timerne i sin skole med at skrive manuskripter i stedet for at lave de lektier og opgaver, læreren uddelte, og det gjorde lærerne så vrede, at de kontaktede knægtens mor.

Mor Connie gav sønnike en ordentlig omgang skældud og lod ham vide: »’Åh, og forresten, denne lille ‘forfatterkarriere’, som du har gang i? Det lort er slut«.

Det fik Quentin til at afgive et løfte til sig selv.

»Da hun sagde det til mig på den sarkastiske måde, tænkte jeg for mig selv: ‘Ok, dame, når jeg bliver en succesfuld forfatter, kommer du aldrig til at se én øre af min succes. Der bliver ikke noget hus til dig. Der bliver ingen ferie til dig, ingen Elvis Cadillac til mor. Du får ingenting. Fordi du sagde det«.

Og kunne han så overholde sit hævngerrige løfte? Ja!

»Jeg hjalp hende med noget rod med skattevæsenet. Men intet hus. Ingen Cadillac, intet hus«, siger han i podcasten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af