‘The Wire’-stjerne Michael K. Williams er død

‘The Wire’-stjerne Michael K. Williams er død

(Opdateret med mulig dødsårsag)

Manden bag en af de mest uforglemmelige tv-karakterer i historien er død.

Michael K. Williams, der lagde liv og sjæl i Robin Hood-gangsteren Omar Little i ‘The Wire’, blev mandag fundet livløs i sin lejlighed i Brooklyn, bekræfter New Yorks politi over for Variety.

Williams blev blot 54 år, og dødsårsagen er endnu ikke offentliggjort, men flere medier beretter, at der er mistanke om en heroinoverdosis.

Michael K. Williams voksede op i et hårdt kvarter i Brooklyn og blev tidligt fascineret af skuespil. Han startede som selvlært gade- og siden baggrundsdanser på klubber, før han startede skuespilkarrieren i Off Broadway-teaterstykker.

Hans første filmrolle kom i ‘Bullet’ fra 1996 som Tupac Shakurs lillebror. Han fik rollen, fordi Tupac syntes, han så sej ud med sit karakteristiske ar gennem ansigtet – et ar, han fik, da han som ung til en fest i beruset tilstand blandede sig i en konflikt mellem nogle af hans venner og en anden gruppe.

En større rolle fik han i ‘Mugshot’ i 1996, og efter en årrække med bittesmå roller i alt fra Martin Scorseses ‘Bringing Out the Dead’ til ‘The Sopranos’ kom så det helt store gennembrud i David Simons ‘The Wire’.

Rollen som den åbent homoseksuelle gangster, der som en fredløs i Baltimores hoods lever af at stjæle fra de etablerede gangstere, var banebrydende og ikonisk.

Det er en af den slags roller, som man ikke kunne forestille sig blive spillet af andre end netop Michael K. Williams. Karakterens popularitet blev understreget, da selveste tidligere præsident Barack Obama fortalte, at karakteren var hans favorit i serien, der er alment kendt som en af verdens ypperste gennem tiden.

Efter ‘The Wire’ leverede han flere stærke præstationer, særligt i serieformatet. Den sorte bootlegger-boss Chalky White i ‘Boardwalk Empire’ og den kriminelle fængselskonge Freddy Knight i ‘The Night Of’ var to af højdepunkterne. Sidstnævnte rolle, har Williams fortalt, var tæt på at få ham til at falde tilbage i det stofmisbrug, han har kæmpet med i store dele af sit liv, blandt andet under optagelserne af ‘The Wire’.

Michael K. Williams vil også blive husket for serierne ‘Hap and Leonard’, ‘When They See Us’ og senest ‘Lovecraft Country’, men selvom skuespilleren nu har forladt os, er én ting først og fremmest sikker:

Gennem Omar i ‘The Wire’ vil han leve videre i mange, mange år frem.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af