Cillian Murphy lander hovedrolle i Christopher Nolans atombombefilm

Cillian Murphy lander hovedrolle i Christopher Nolans atombombefilm
Cillian Murphy i New York, 2020. (Foto: Jason Mendez/Getty Images)

Cillian Murphy er en af Christopher Nolans mest betroede skuespillere. Han har været med i fem af instruktørens film – fra ‘Batman Begins’ til ‘Dunkirk’ – men for første gang skal han spille en hovedrolle hos Nolan.

Det er nemlig blevet bekræftet, at Murphy indtager titelrollen i Nolans ventede atombombefilm ‘Oppenheimer’, der omhandler fysikeren J. Robert Oppenheimer, som har fået tilnavnet »atombombens fader«.

Der er endnu meget lidt information om filmen, men noget tyder på, at Nolan er klar til at lægge sin stil om med et mere karakterbåret drama om forskeren, der senere endte med at tale mod sin egen opfindelse.

Filmens budget er på 100 millioner dollar, hvilket er cirka halvdelen af ‘Tenet’. Kender man Nolan ret, skal man dog nok ikke forvente en klassisk biopic. Med ‘The Prestige’ brugte han et historisk bagtæppe til at fortælle en uhyre spændende historie om magt, jalousi og manipulation.

‘Oppenheimer’ bliver Nolans første film for Universal, efter hans udfald med Warner Bros. over deres ændrede distributionsstrategi. Med sig tager han filmfotografen Hoyte van Hoytema (‘Tenet’, ‘Interstellar’), komponist Ludwig Göransson (‘Tenet’, ‘Black Panther’) og klipper Jennifer Lame (‘Tenet’)

Filmen er planlagt til premiere 21. juli 2023, mens optagelserne forventes at begynde i starten af næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af