Christopher Nolan forlader Warner Bros. efter hård kritik af ny premierestrategi

Christopher Nolan forlader Warner Bros. efter hård kritik af ny premierestrategi
Christopher Nolan på Cannes-filmfestivalen i 2018. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Siden 2002 har Christopher Nolan samarbejdet med Warner Bros., hvilket har kastet film som ‘Interstellar’, ‘Inception’, ‘The Dark Knight’-trilogien og senest ‘Tenet’ af sig. Men med sin næste film har den engelske instruktør fundet sig et nyt hjem i Hollywood.

Således skriver branchemediet Deadline, at Universal skal financiere og distribuere Nolans kommende, endnu unavngivne Anden Verdenskrig-film.

Det sker efter, at instruktøren sidste år udtalte sig meget kritisk om Warner Bros.’ amerikanske premierestrategi for 2021, hvor store blockbusters som ‘Dune’ og ‘The Matrix: Resurrections’ bliver udgivet simultant i biograferne og på selskabets streamingtjeneste HBO Max (som snart kommer til Danmark).

»Nogle af vores industris største filmskabere og vigtigste filmstjerner gik i seng natten inden med idéen om, at de arbejdede for det bedste filmstudie, og de vågnede op og fandt ud af, at de arbejdede for den værste streamingtjeneste«, sagde Nolan tilbage i december 2020.

Den nye film skal omhandle fysikeren J. Robert Oppenheimer og hans rolle i udviklingen af atombomben under Anden Verdenskrig. Produktionen befinder sig endnu tidligt i castingprocessen, men senest blev Nolans hyppige samarbejdspartner Cillian Murphy rygtet til at medvirke.

Ifølge Deadline har Universal givet grønt lys til at påbegynde produktionen i første kvartal af 2022.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af