Christopher Nolan sviner Warner Bros. for at sende alle deres 2021-film til både biograf og streaming

Christopher Nolan sviner Warner Bros. for at sende alle deres 2021-film til både biograf og streaming
Christopher Nolan omkring premieren på 'Interstellar' i 2014. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Tidligere på ugen tog Warner Bros. en opsigtsvækkende beslutning, da de valgte at udsende alle deres 17 planlagte biograffilm i 2021 simultant på deres streamingtjeneste HBO Max. Når eksempelvis ‘Dune’ og ‘Matrix 4’ kommer i biograferne, vil amerikanere med HBO Max-abonnement altså i en måned frem kunne se filmene hjemme i stuen i stedet.

Tiltaget vil højst sandsynligt give færre penge i kassen hos de i forvejen coronaramte biografer, mens Warner Bros. på den anden side håber på at sikre sig nogle flere abonnenter til deres streamingsatsning, der også kommer til Danmark i anden halvdel af 2021 (uden det dog ser ud til at få betydning for de danske biografpremierer).

Beslutningen har i dén grad fået Christopher Nolans pis i kog. Den engelske instruktør, der har været tilknyttet Warner Bros. siden 2002 med billetslugere som ‘The Dark Knight’, ‘Inception’ og ‘Interstellar’, udviste netop stor tillid til biograferne, da ‘Tenet’ trodsede det virusplagede marked og fik biografpremiere i sensommeren. Og han mener, at Warner Bros. nye strategi er en på alle måder dårlig idé:

»Nogle af vores industris største filmskabere og vigtigste filmstjerner gik i seng natten inden med idéen om, at de arbejdede for det bedste filmstudie, og de vågnede op og fandt ud af, at de arbejdede for den værste streamingtjeneste«, siger Nolan til The Hollywood Reporter.

»Warner Bros. havde en utrolig maskine til at få filmskaberes arbejde udbredt overalt, både i teatre og i hjemmet, og de er i talende stund i gang med at afmontere den. De forstår ikke engang, hvad det er, de mister. Deres beslutning giver ingen økonomisk mening, og selv den mest afslappede Wall Street-investor kan se forskel på disruption og dysfunktion.

Allerede i starten af sidste måned udtrykte Nolan, at han var »bekymret over, at studierne drager de forkerte konklusioner fra lanceringen«, idet ‘Tenet’ tjente sig hjem internationalt, men floppede i de amerikanske biografer. Nu er hans bekymringer blevet til virkelighed.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af