Christopher Nolan bryder ‘Tenet’-tavshed med en løftet pegefinger til filmstudierne

Christopher Nolan bryder ‘Tenet’-tavshed med en løftet pegefinger til filmstudierne
John David Washington i 'Tenet'. (Foto: Melinda Sue Gordon/Warner Bros. Entertainment)

Christopher Nolan har været påfaldende tavs efter lanceringen af sin kostelige blockbuster ‘Tenet‘, som på forhånd var blevet udråbt til filmen, som skulle redde biograferne oven på den krise, coronapandemien har bragt dem i.

Sådan er det ikke helt gået. For selvom filmen internationalt har tjent mere end forventet, floppede filmen hjemme i USA.

Nu bryder Nolan tavsheden med en opfordring til studierne om at læse tallene i den rette kontekst.

»Warner Bros. lancerede ‘Tenet’, og jeg er begejstret over, at den har indtjent næsten 350 millioner dollars. Men jeg er bekymret over, at studierne drager de forkerte konklusioner fra lanceringen«, siger Nolan til Los Angeles Times med henvisning til, at de nedslående erfaringer fra ‘Tenet’ fik andre studier til at udskyde deres film til 2021 eller 2022 eller sende dem direkte ud på streaming.

Nolan uddyber:

»I stedet for at se på, hvor filmen har gjort det godt, og hvordan det kan give dem en meget tiltrængt omsætning, kigger de på, hvordan den ikke har levet op til forventningerne fra før COVID og vil begynde at bruge det som en undskyldning for ikke at komme ind i kampen og tilpasse – eller genopbygge vores forretning med andre ord«.

Filmen havde et budget på 205 millioner dollars og har samlet set indtjent 347 millioner dollars. Ud af dem har de amerikanske biografer kun stået for en sjettedel.

‘Tenet’ fik grundet den alarmerende situation i USA først amerikansk premiere i starten af september, omkring to uger efter, den blev lanceret i Europa. Det store indtægtstab i USA skal ses i lyset af, at mange amerikanere ikke var villige til at bevæge sig ud i biograferne på daværende tidspunkt.

Men det har sandsynligvis også spillet ind, at filmen fik en blandet modtagelse af de internationale anmeldere, og at den ikke har haft den stærke word of mouth, som Nolans film ellers normalt bliver styrket af.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af