HBO Max kommer til Danmark – afløser HBO Nordic

HBO Max kommer til Danmark – afløser HBO Nordic
'Friends' er én af de serier, der kun kan ses på HBO Max.

Det har ærlig talt været noget rod:

HBO – den hæderkronede kanal særligt kendt for deres højkvalitets-tv-serier – er eget af Warner Media, som er ejet af AT&T.

Tidligere i år gik Warner ind i streamingkrigen i USA med deres egen tjeneste, der skulle tage kampen op mod Netflix, Disney+ og de andre. De kaldte tjenesten HBO Max for at feede på kvalitetsbrandet HBO, selvom HBO-delen blot udgjorde én del af tjenestens indhold, side om side med Warners andre franchises, fra ‘Friends’ til ‘Harry Potter’ og ‘Ringenes herre’, samt nye originals lavet direkte til HBO Max.

I USA har man automatisk fået HBO Max, hvis man har haft et HBO-abonnement.

I Danmark er HBO Nordic fortsat som hidtil. HBO Nordic har alle HBO-titler, men også indkøbte serier fra andre kanaler som Showtime (som ‘Billions’), Hulu (som ‘The Handmaid’s Tale’) og FX (som ‘Fargo’). De er også begyndt at få nogle af HBO Max-originaltitlerne, men har ikke alt det Warner-indhold, der er på HBO Max i USA.

Forvirret?

Så er du ikke den eneste. Men nu er der trods alt udsigt til, at det hele bliver lidt mere simpelt i hvert fald fra et dansk perspektiv. Warner meddelte nemlig i aftes, at HBO Max i anden halvdel af 2021 bliver udrullet i Europa, og at alle eksisterende HBO-tjenester således omlægges til HBO Max.

Dermed intensiveres streamingkrigen også herhjemme. Mens HBO Nordic i dag er kendt som en tjeneste spækket med stærke serier, vil de med HBO Max også kunne bryste sig af et stærkt bagkatalog af film. Mens nogle måske i dag har en tendens til at opsige deres Nordic-abonnement, hvis ikke lige kæmpesucceser som ‘Game of Thrones’ eller ‘Chernobyl’ kører, vil der nu blive større grund til at blive hængende. Og dermed vil de unægteligt stå stærkere i den overordnede streamingkrig også herhjemme.

Til gengæld er det oppe i luften, hvor fantastiske serier fra ovennævnte kanaler som FX og Hulu så lander. De kan meget vel komme til at mangle et oplagt hjem i Danmark.

Risikoen for HBO har med den nye strategi og streamingtjeneste desuden været, at hele auraen af kvalitetsindhold går fløjten, når HBO-brandet bliver brugt i flæng med en masse andre titler, der ikke har noget med selve HBO at gøre.

Men HBO Nordic har i forvejen huset en række ikke-HBO-serier af svingende kvalitet, så for danske forbrugere må det umiddelbart ses som en klar fordel, at der nu bliver Max’et ud.

Til gengæld kommer danske seere ikke umiddelbart til at nyde godt af Warners revolutionerende nye satsning, hvor alle deres 2021-film – heriblandt ‘Dune’ og ‘Matrix 4’ kommer på HBO Max samtidig med biografpremieren. Det gælder kun USA.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af