Christopher Nolan afslører sit yndlingsskud fra ’Tenet’ – og det er dansk!

Christopher Nolan afslører sit yndlingsskud fra ’Tenet’ – og det er dansk!
En stort øjeblik for nationen.

Meget kan man sige om ’Tenet’ – og meget er i sandhed blevet sagt – men én ting kan alle nok alligevel blive enige om, uanset om de gik skuffede, begejstrede eller bare pløkforvirrede ud af biografen: Christopher Nolans seneste mindfuck er visuelt betagende.

Men hvilket af filmens utal af visuelle og tekniske krumspring kan Christopher Nolan selv bedst kan lide? Filmmediet CinemaBlend stillede Nolan spørgsmålet i en ny episode af podcasten ReelBlend, og her gik Nolan i dybden med sit ‘Tenet’-favoritskud – og det er såmænd skudt i det majestætiske danske farvand ud for Rødbyhavn (som vi her på siden tidligere har anmeldt til seks store stjerner).

»Et af mine yndlingsskud i filmen er der, hvor vi er på isbryderen og filmer ned på vandet fra båden, så man ser bølgerne gå baglæns. […] Vi tænkte: ’Lad os prøve at få kameraet ud over vandet på en eller anden måde og sætte det fast på siden af skroget’,« forklarer Nolan om, hvordan det semitilfældige og ret så dristige skud kom i kassen.

Den vovede mission med de store IMAX-kameraer, der er ganske svære at bruge i praksis, lykkedes heldigvis. »Det var … det var et meget kompliceret skud at få,« indrømmer Nolan grinende i podcasten.

Det omtalte skud kan har sågar fået æren af at indlede nedenstående trailer:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af