‘No Time To Die’-instruktør er i gang med at filmatisere Stanley Kubricks mytiske Napoleon-biopic: »Det kommer til at ske«

‘No Time To Die’-instruktør er i gang med at filmatisere Stanley Kubricks mytiske Napoleon-biopic: »Det kommer til at ske«
Cary Fukunaga (Foto: Eamonn M. McCormack/Getty Images)

Lige nu er Cary Fukunaga på toppen af filmbranchen, mens hans roste James Bond-film ‘No Time To Die’ får biografpremiere verden over. Hvad byder fremtiden så på for den amerikanske instruktør, der har så forskellige titler som ‘True Detective’, ‘Maniac’ og ‘Beasts of No Nation’ på cv’et?

Ét af Fukunagas kommende projekter bliver i hvert fald en serie baseret på et sagnomspundet manuskript af ingen ringere end Stanley Kubrick.

Det lykkedes aldrig Kubrick (som døde i 1999) at føre sit passionsprojekt, en biografisk film om Napoleon Bonaparte, ud i livet. Han var tættest på at kunne påbegynde optagelserne i 1969, hvor Jack Nicholson (som senere brillerede i Kubricks ‘The Shining’) var castet i hovedrollen, og en kolossal præproduktion var sat i gang. Inden Kubrick kom så langt, droppede filmselskabet MGM imidlertid film, fordi de frygtede for at tabe penge på den dyre produktion.

Tilbage i 2016 kom det frem, at Kubricks ven og kollega Steven Spielberg skulle producere en filmatisering af ‘Napoleon’-manuskriptet. Der var nærmere bestemt tale om en miniserie hos HBO, som havde Cary Fukunaga tilknyttet som instruktør. Og det er han sådan set stadig.

Fukunaga fortæller nemlig til Collider, at han »har arbejdet på ‘Napoleon’ i nu … jeg har lyst til at sige fire eller fem år, måske længere. Så ja, jeg er helt sikkert involveret i den. Vi har nu manuskripterne til alle afsnittene, og vi er klar til at se, hvor projektets næste skridt er. Så det kommer til at ske«.

Som forberedelse til ‘Napoleon’-produktionen har Fukunaga tilbragt en del tid sammen med Kubricks familiemedlemmer i instruktørlegendens store palæ, Childwickbury Manor, i engelske Hertfordshire.

»Jeg har tilbragt en masse tid i biblioteket i huset ved St. Albans med Christiane, hans hustru, og Jan Harlan, hans svoger«, fortæller Fukunaga til Collider. »Det er ret fantastisk bare at være til stede i Kubricks bibliotek.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af