Norsk tragedie udsætter den danske film ‘Vildmænd’ på ubestemt tid

Norsk tragedie udsætter den danske film ‘Vildmænd’ på ubestemt tid
'Vildmænd'. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Premieren på den danske film ‘Vildmænd’ er blevet udskudt på ubestemt tid efter en forfærdelig hændelse i Norge onsdag aften.

Her angreb en 37-årig dansk statsborger bevæbnet med bue og pil en række mennesker i byen Kongsberg. Fem mennesker blev dræbt. Angrebet fandt blandt andet sted i et supermarked, og gerningsmanden er anholdt og sigtet.

I den sorthumoristiske ‘Vildmænd’ spiller Rasmus Bjerg den danske mand Martin, der har forladt det civiliserede liv for at overleve i de norske fjelde, bevæbnet med bue og pil. En central scene finder sted i et supermarked.

Sammenfaldet har fået Nordisk Film til at udsætte filmen på ubestemt tid, og selskabets distributionschef Frederik Honoré udtaler i en pressemeddelelse:

»På baggrund af den tragiske hændelse i går i Norge og i respekt for de pårørende, har vi i Nordisk Film truffet beslutning om at udskyde premieren på ‘Vildmænd’«. Han fortsætter:

»Vi vil gerne understrege, at de ligheder der er mellem filmen og gårsdagens tragedie er helt tilfældige. Men vi vil gerne prioritere, at der bliver bedre tid til at bearbejde tragedien, før det bliver muligt for et dansk publikum at opleve filmen i biografen. Vi vil nu kigge på premierekalenderen og inden for de kommende dage lægge os fast på en ny premieredato, som derefter vil blive meldt ud«.

Soundvenues forpremiere på ‘Vildmænd’ er derfor også udskudt på ubestemt tid.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af