Ork fra ’Ringenes herre’ skulle ligne Harvey Weinstein, fortæller Elijah Wood

Ork fra ’Ringenes herre’ skulle ligne Harvey Weinstein, fortæller Elijah Wood
En ork fra 'Ringenes herre' – dog ikke den, der ligner Harvey Weinstein. (Foto: PR)

De fleste husker de både ubehagelige, uhyggelige og grimme orker fra Peter Jacksons ’Ringenes herre’. Det er dog nok de færreste, der har lagt mærke til, at en af orkerne efter sigende skulle have flere lighedstræk med Harvey Weinstein.

Elijah Wood, der spillede Frodo Sækker i de tre film, afslørede i det seneste afsnit af podcasten Armchair Expert – ifølge Indiewire – at Peter Jackson designede en ork, så den lignede den overgrebsdømte producer. 

Jackson startede udviklingen af ’Ringenes herre’ på Miramax under vejledning af Weinstein.

Men samarbejdet mellem de to var efter sigende umuligt for Jackson. Weinstein krævede nemlig, at Jackson kun lavede en film ud af J.R.R. Tolkiens tre bøger, mens Jackson ønskede minimum to film. Weinstein afviste ham flere gange og truede angiveligt med at erstatte ham med enten Quentin Tarantino eller John Madden.

»Tidsrammen var sindssyg«, fortæller Elijah Wood om at skulle finde det rette sted for Jacksons trilogi. »De shoppede rundt. Peter lavede en pitchvideo, der var ret imponerende, og viste den forskellige steder. De fleste var afskrækkede fra at lave mere end en film«.

Da det lykkedes Jackson at overtale Weinstein til at lave en todelt film, var budgettet blevet begrænset til 75 millioner dollars. Da holdet bag filmene hørte om denne nedskæring, tog de sagen i egen hånd og lækkede manuskriptet i forsøget på at få projektet væk fra Weinstein. Planen var at røre lidt op i det påstyr, der var omkring projektet, og måske få en anden køber lokket til.

Det var her Bob Shaye fra New Line Cinema kom ind i billedet. 

»Jeg mener, at historien er, at de kom med to (film, red.), og at det var Bob Shaye, der sagde, ’Vi bliver nødt til at lave tre’, hvilket var sindssygt«, fortæller Wood til Armchair Expert.

Wood fortsætter:

»Det er sjovt, det blev talt om for nyligt, fordi Dom (Monaghan) og Bill (Boyd) har en podcast, The Friendship Onion. De talte med Sean Austin om hans første minde om at skulle til New Zealand«, mindes Wood. »Han havde set ork-maskerne. Og en af ork-maskerne – og jeg husker det tydeligt – var designet til at ligne Harvey Weinstein som en slags fuck you«.

Wood tilføjer om Weinstein:

»Jeg synes, det er okay at snakke om nu, manden er fucking fængslet. Fuck ham«. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af