Amazons ‘Ringenes herre’-serie har fået officiel premieredato

Amazons ‘Ringenes herre’-serie har fået officiel premieredato
Elijah Wood som Frodo i Peter Jacksons 'Ringenes herre'-filmatisering. (Foto: PR)

Fans af J.R.R. Tolkiens storslåede fantasy-univers har efterhånden ventet i fire år på Amazon ‘Ringenes herre’-serie – og de må altså vente et år endnu.

Amazon Studios har således netop annonceret, at deres hundedyre storsatsning får global premiere 2. september 2022, skriver blandt andre Indiewire. Denne dag lander første afsnit på Amazon Prime, hvorefter der hver uge vil komme et nyt afsnit. I alt består første sæson af otte afsnit.

Den ventede serien, som i går færdiggjorde optagelser til første sæson, er fortsat uden titel. Til gengæld har produktionsselskabet delt en lille forsmag på premiereafsnittet i form af nedenstående billede, hvor en unavngiven, hvidklædt person står med ryggen til kameraet.

Første billede fra Amazons ‘Ringenes herre’-serie. (Foto: PR)

Der har været megen hemmelighedskræmmeri omkring serien, men Amazon har tidligere beskrevet handlingen med følgende synopsis:

»Amazon Studios kommende serie introducerer for første gang de heltemodige legender fra den sagnomspundne Second Age i Middle Earths historie. Dette episke drama foregår tusinde år før begivenderne i J.R.R. Tolkiens ‘Hobbitten’ og ‘Ringens herre’, og vil tage seerne med til en æra, hvor enorme kræfter blev til, kongeriger rejste sig og styrtede i grus, overraskende helte blev testet, håbet hang i en tynd tråd og den største skurk, der nogensinde kom ud af Tolkiens pen truede med at indhylle hele verden i mørke«.

»Serien starter i en fredstid, og følger et ensemble-cast af karakterer – både velkendte og nye – der konfronterer den længe-frygtede opblomstring af ondskab i Middle Earth. Kongerigerne og karaktererne vil skabe en arv, der kommer til at leve længere efter, de selv er væk, fra Misty Mountains mørkeste dybder til de majestætiske skove og elverhovedstanden Lindon, det bjergtagende ø-kongerige Númenor og de fjerneste egne af kortet«.

Relativt ukendte J.D. Payne og Patrick McKay er showrunnere på serien, hvis første to afsnit er instrueret af spanske J.A. Bayona, som slog igennem med gyseren ‘Børnehjemmet’ og senest instruerede ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’. Derudover har Wayne Che Yip (‘Preacher’, ‘Doctor Who’) og Charlotte Brändström (‘The Witcher’) instrueret henholdsvis fire og to afsnit af første sæson.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af