Nye detaljer om Amazons ‘Ringenes herre’-serie teaser plot og karakterer

Nye detaljer om Amazons ‘Ringenes herre’-serie teaser plot og karakterer
'Ringenes herre' lander på Amazon Prime i 2021. (Foto: Amazon)

Alletiders dyreste serieprojekt med et budget på en milliard dollars (jep) lander på Amazon Prime senere i år, når ‘Ringenes herre’ får nyt liv.

Serien, der kommer til at løbe over fem sæsoner, har indtil nu været omgærdet af hemmelighedskræmmeri, men en ny officiel synopsis løfter endelig en flig af sløret for, hvad vi kan forvente os.

Og der er masser af guf i vente for navnlig hardcore Tolkien-fans, der vil få en fest med at knytte plottråde og karakterer sammen i det enorme fanatasyunivers.

Synopsisen lyder:

»Amazon Studios kommende serie introducerer for første gang de heltemodige legender fra den sagnomspundne Second Age i Middle Earths historie. Dette episke drama foregår tusinde år før begivenderne i J.R.R. Tolkiens ‘Hobbitten’ og ‘Ringens herre’, og vil tage seerne med til en æra, hvor enorme kræfter blev til, kongeriger rejste sig og styrtede i grus, overraskende helte blev testet, håbet hang i en tynd tråd og den største skurk, der nogensinde kom ud af Tolkiens pen truede med at indhylle hele verden i mørke«.

»Serien starter i en fredstid, og følger et ensemble-cast af karakterer – både velkendte og nye – der konfronterer den længe-frygtede opblomstring af ondskab i Middle Earth. Kongerigerne og karaktererne vil skabe en arv, der kommer til at leve længere efter, de selv er væk, fra Misty Mountains mørkeste dybder til de majestætiske skove og elverhovedstanden Lindon, det bjergtagende ø-kongerige Númenor og de fjerneste egne af kortet«.

På sitet The One Ring har fans analyseret Amazons beskrivelse, og udleder, at »den største skurk« angiveligt refererer til Sauron, som vi også kender fra filmene – det kan nemlig ikke være Lord Morgoth fra Middle Earths First Age (der beskrives i Tolkiens ‘The Silmarillion’), idet Amazon ikke skulle have fået rettigheder til at dække dén periode.

Númenor er Tolkiens version af et Atlantis-kongedømme, der går til grunde og hvis konge formentlig er ham, der i filmversionerne bliver omtalt som The Witch King of Angmar.

Aka. lederen af Saurons ni spøgelsesagtige håndlagere, Nazgûl, der jagter Frodo for at få fat i ringen.

Alle Nazgûls var engang ærværdige menneskekonger, der med tiden blev korrumperede af de ni magiske ringe, elverne smedede til dem (kun den ene ring overlevede). Det forventes, at Amazons serie vil vise os menneskeskæbnerne bag monstrene.

Og når vi nu også skal et smut forbi »dybderne« i dværgeriget Misty Mountains, mon ikke der så bliver plads til et gensyn med en vis Balrog-dæmon fra den ikoniske »You shall not pass!«-scene…? Vi krydser fingre.

J.A. Bayona (’Jurassic World: Fallen Kingdom’) har instrueret de første to afsnit af sæson 1, og blandt det omfattende cast finder vi blandt andre ’Saint Maud’s storspillende Morfydd Clark som elveren Galadriel (en af de ældste skabninger i LOTR-universet), Joseph Mawle (Benjamin Starke i ’Game of Thrones’), Ismael Cruz Córdova (’The  Undoing’), Markella Kavenagh (’Picnic at Hanging Rock’) og Robert Aramayo (Ned Starke i GOT).

‘Ringenes herre’ afventer premieredato på Amazon Prime.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af