De 35 mest ventede serier i 2021

Streaming var vores ven i karantæne-nøden sidste år, og 2021 er kommet tilsvarende slingrende fra start. Men heldigvis er der en overflod af serier at se frem til. Vi har håndplukket 35 af de mest lovende – i uprioriteret rækkefølge.
De 35 mest ventede serier i 2021
'The Underground Railroad'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’The Underground Railroad’ (Amazon Prime)

En af årets absolut mest ventede serier er den Oscar-vindende ’Moonlight’-instruktør Barry Jenkins’ første favntag med tv-formatet, ’The Underground Railroad’. Miniserien foregår i en alternativ virkelighed og handler om en notorisk slavejæger og en hemmelig undergrundstunnel i 1800-tallets Georgia i USA – og at dømme ud fra de første teasere slægter billedsiden ’Moonlight’s sært drømmeriske univers på.

Hovedrollerne spilles af sydafrikanske Thuso Mbedu som slaven Cora, der under et flugtforsøg opdager den mystiske togbane, og Joel Edgerton som skurken Ridgeway. Aaron Pierre (’Krypton’), William Jackson Harper (’The Good Place’) og Damon Herriman (’Mindhunter’) er også på rollelisten.

Premiere på Amazon Prime i løbet af 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’WandaVision’ (Disney+)

Marvels første store serie på Disney+ genforener Paul Bettany og Elizabeth Olsen i rollerne som det noget umage, men overmåde kraftfulde Avengers-kærestepar Vision og Wanda aka. Scarlet Witch. Førstnævnte led ganske væk en krank skæbne i ’Avengers: Infinity War’, men i Marvel-regi er ingen heldigvis så død, at det ikke er godt for en spinoff-serie i et sælsomt multiverse (spørg bare Loki).

’WandaVision’ er proppet med referencer til 50’er-sitcoms og udspiller sig efter ’Infinity War’, hvor vi følger den traumatiserede Wanda. Ved brug af sine superkræfter skaber hun sin egen serie-virkelighed, hvor hun og Vision lever i forstæderne. Syret? Meget!

’WandaVision’ bygger bro til den kommende ’Doctor Strange’-opfølger ’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’, men serien syner af meget mere end blot et springbræt.

Premiere på Disney+ 15. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’Clarice’ (CBS)

Kan det seneste serie-spinoff af ’Silence of the Lambs’ konkurrere med Mads Mikkelsens storroste ’Hannibal’, der led en alt for tidlig seriedød i 2015? Forfriskende er det i hvert fald, at ’Clarice’ denne gang flytter fokus fra alletiders mest populære gourmand-kannibal over på kvinden, han betroede sig til, nemlig FBI-agenten Clarice Starling (spillet til Oscar-vindende perfektion af Jodie Foster i 1991 og af Julianne Moore i filmen ’Hannibal’ fra 2001).

Serien er skabt af Alex Kurtzman og Jenny Lumet, som tidligere har produceret en række ’Star Trek’-titler sammen (Lumet skrev desuden den meget roste indiefilm ’Rachel is Getting Married’) og foregår et år efter handlingen i ’Silence of the Lambs’. Clarice (nu spillet af ’Pretty Little Liars’ Rebecca Breeds) er her tilbage i felten på sporet af diverse menneskelige monstre, og tonen er akkurat lige så knugende gritty, som fans af filmen vil huske det.

Premiere i USA 11. februar. Den danske lancering er endnu ikke fastsat.

Andrew Scott fra ‘Fleabag’ spiller hovedrollen i ‘Ripley’.

4. ’Ripley’ (Showtime)

Den karismatiske, morderiske svindler Tom Ripley vender tilbage på skærmen i Showtimes serieversionering af forfatter Patricia Highsmiths populære romaner. Tilbage i 1999 charmede Ripley i Matt Damons skikkelse publikummer såvel som Oscar-akademiet i ’The Talented Mr. Ripley’, men denne gang er det en af Hollywoods pt. mest ombejlede briter, Hot Priest Moriarty aka. Andrew Scott, der træder i uslingens italienske læder-loafers.

Det er planen, at ’Ripley’ skal køre i hele fem sæsoner, der hver især vil dække en af Highsmiths romaner. Således starter serien med samme fortælling som den, vi fik i ’The Talented Mr. Ripley’, hvor Ripley udgiver sig for at BFF’s med en egocentreret rigmandssøn, hvis forlovede langsomt får færten af forræderiet. Steven Zallian, som blandt andet skrev manuskriptet til Martin Scorseses ’The Irishman’ og stod bag HBO-serien ’The Night Of’, er showrunner på projektet.

Premiere i løbet af 2021 (det vides ikke, hvilken dansk streamingtjeneste der får serien).

Beanie Feldstein i ‘Booksmart’.

5. ’American Crime Story: Impeachment’ (Netflix)

Serieskaber Ryan Murphys fremragende antologiserie har tidligere sat tænderne i først retssagen mod O.J. Simpson og siden mordet på Gianni Versace, og tredje sæson bliver ikke mindre eksplosiv: Denne gang fiktionaliserer serien nemlig begivenhederne omkring Monica Lewinsky og Bill Clinton-skandalen i 90’erne. Mere præcist den medieombruste retssag, republikanerne førte for at få Clinton sat fra bestallingen som præsident.

Stortalentet Beanie Feldstein (’Booksmart’) har sin karrieres hidtil vægtigste rolle som Lewinsky, mens Clive Owen tager plads i Det Ovale Kontor som Clinton. Med på rollelisten er også Murphy-veteranen Sarah Paulson og ’Glow’s Betty Gilipin, og så er serien søreme produceret af Monica Lewinsky herself, der blev talt med om bord af Ryan Murphy personligt.

Premiere på Netflix til foråret.

Oscar Isaac og Jessica Chastain i ‘A Most Violent Year’.

6. ’Scenes From a Marriage’ (HBO)

Kan du sige kommende Emmy-favorit? Eller dette års ’Marriage Story’ måske? HBO-serien ’Scenes From a Marriage’ genforener ’A Most Violent Year’s Jessica Chastain og Oscar Isaac i et remake af Ingmar Bergmans parforholdsdrama fra 1973, her tilvejebragt af ’The Affair’-showrunneren Hagai Levi.

Handlingen er flyttet fra Sverige til det moderne USA, men den intime skildring af et ægteskabs op- og nedture med utroskab, skilsmisse og dyb kærlighed vil læne sig op ad forlægget, som Bergman til dels baserede på sit eget forhold til skuespilleren Liv Ullmann.

Premiere på HBO Nordic/HBO Max i løbet af 2021 (HBO Max erstatter HBO Nordic i Danmark til efteråret).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’Zach Snyder’s Justice League’ (HBO Max)

Hører du til dem, der siden den bæbrune superhelte-fadæse ’Justice League’ mavepladskede i 2017, bare har længtes efter at se den oprindelige instruktør Zach Snyders personlige udgave af filmen? En udgave, der ifølge selvsamme Snyder som gav os elendige ’Batman v Superman’, skulle være langt bedre end biografversionen af Joss Whedon.

Nej? Anyone?

Spydigheder til side, så har vi efterhånden hørt så mange rygter om Snyders hjertebarn, at man skulle være et skarn, hvis man ikke tjekkede serien ud – for ja, i et sidste twist i ’Justice’-sagaen er det omklippede filmflop muteret til en miniserie på HBO Max, komplet med en håndfuld nye scener, ny farvelægning, optimeret CGI og, måske, en cameo fra Jared Letos Joker (succeskriteriet for ethvert tvivlsomt superhelteprodukt).

Vi glæder os til et ømt gensyn med Henry Cavills photoshoppede overskæg.

Premiere på HBO Nordic/HBO Max i løbet af 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Loki’ (Disney+)

Apropos Marvels førnævnte multiverse: En af studiets største fanfavoritter, Thors lumske lillebror Loki spillet af Tom Hiddleston, genopstår til foråret som herre i eget serie-hus (helt som karakteren ville foretrække det). Disney+-serien ’Loki’ tager tråden op fra begivenhederne i ’Avengers: Endgame’, hvor fortids-Loki (nutids-Loki blev dræbt af Thanos i ’Infinity War’) så sit snit til at stikke af til en ukendt dimension ved hjælp af Infinity-stenen.

Gudens skæbne har siden svævet i det uvisse, men i ’Loki’ kommer vor antihelt på sit livs opgave over for universets vogtere af tid (spoiler: De er ikke begejstrede), i hvad Marvel-bossen Kevin Feige ligefrem kalder »en thriller«. Også med til festen: Owen Wilson og Gugu Mbatha-Raw.

Premiere på Disney+ til maj

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Foundation’ (Apple TV+)

En af årets største sci-fi-satsninger kommer fra Apple, der har kastet sig ud i en ambitiøs seriefilmatisering af den amerikanske forfatter og biokemiprofessor Isaac Asimovs ’Foundation’-bøger. Asimov skrev på ’Foundation’ op igennem 1940’erne, og baserede fortællingernes fremtidsuniverser på egne matematiske udregninger af, hvordan vores samfund vil udvikle sig.

’Foundation’ var en af de store inspirationskilder for George Lucas’ ’Star Wars’ ,og Will Smith-filmen ’I, Robot’ udsprang direkte af en anden af Asimovs historier, men Appels serie har tilsyneladende mere til fælles med ’Dune’ og ’Blade Runner 2049’ (ikke nogen skidt ting). Den første teaser lover et spektakulært visuelt univers, hvor bundsolide Jared Harris (’Chernobyl’) og Lee Pace (’Halt and Catch Fire’) clasher som henholdsvis videnskabshistorikeren Hari Seldon og galaksens Kejser, Brother Day. Forfatteren bag Christopher Nolans ’The Dark Knight’-trilogi, David S. Goyer, har pennet manuskriptet.

Premiere på Apple TV+ i løbet af 2021.

Julia Garner fra ‘The Assistant’ spiller hovedrollen i ‘Inventing Anna’.

10. ’Inventing Anna’ (Netflix)

En af de mest bizarre, virkelige svindelsager fra nyere tid handler om den russiske kvinde Anna Delvey, der fakede sig til en førsteklasses society-tilværelse blandt New Yorks elite, hvor hun boede på luksushoteller, gnubbede skuldre med Hollywood-stjerner og shoppede bunker af designertøj – på kredit, vel og mærke.

Anna blev afsløret af journalisten Jessica Pressler og har siden siddet i fængsel, men Netflix og serieskaber Shonda Rhimes har fundet historien for saftig til ikke at spinde et minidrama over bedragerskens ’bedrifter’. Talentfulde Julia Garner fra ’The Assistant’ og ‘Ozark’ spiller Anna, mens Anna Chlumsky (’Veep’) indtager rollen som Pressler. Laverne Cox og ’Successions’ Arian Moayed yder birollesupport.

Premiere på Netflix i løbet af 2021.

Mike Flannagan stod også bag Netflix-serien ‘The Haunting of Hill House’.

11. ’Midnight Mass’ (Netflix)

Godt nyt for fans af ’The Haunting of Hill House’ og ’Bly Manor’: Gyserserieskaberen Mike Flannagan er klar med endnu en hårrejsende Netflix-serie i form af ’Midnight Mass’, som Flannagan selv har instrueret alle syv afsnit af. Historien centrerer sig om et lille, isoleret øsamfund, der pludselig rammes af ’mirakuløse’ hændelser og uhyggelige forvarsler, da en ung, karismatisk præst (Zach Gilford fra ’The Purge: Anarchy’) melder sin ankomst.

Tænk Ari Asters horrorfilm ’Midsommar’ og HBO-serien ’The Third Day’, og skru så dine forventninger i vejret: Flannagan tweetede i december, at produktionen slet og ret har været »den bedste oplevelse i min karriere«. En række ’Haunting’-kendige er selvfølgelig med på holdet, heriblandt Kate Siegel, Henry Thomas og Annabeth Gish.

Premiere på Netflix i løbet af 2021.

Nicole Kidman.

12. ’Nine Perfect Strangers’ (Hulu/Disney+)

Spids ører, ’Big Little Lies’-fans: Serieskaber David E. Kelley slår igen pjalterne sammen med Nicole Kidman og forfatter Liane Moriarty om en seriefilmatisering af en af sidstnævntes saftige romaner. Denne gang er der tale om ’Nine Perfect Strangers’, der handler om ni vidt forskellige australiere, der mødes på et svinedyrt mindfulness-retreat under ledelse af russeren Masha, spillet af Kidman (som altså dermed lige akkurat ikke får lov til at dyrke sine egne australske rødder).

Naturligvis lurer der foruroligende hemmeligheder under wellness-hyggen, men det er seriens absurd stjernespækkede cast, der for alvor har solgt os på projektet: Udover altid stærkt spillende Kidman tjekker Melissa McCarthy, Michael Shannon, Regina Hall, Bobby Cannavale og Luke Evans nemlig også ind på matriklen. Jonathan Levine (’50/50’, ’Warm Bodies’) instruerer.

Premiere på Disney+ i løbet af 2021.

Castet i ‘DMZ’.

13. ’DMZ’ (HBO Max)

Ovenpå de vanvittige optøjer ved Kongressen i USA lyder miniserien ’DMZ’ med ét foruroligende profetisk: Historien foregår efter en ny amerikansk borgerkrig, hvor Manhattan er blevet forvandlet til en demilitariseret zone (deraf ’DMZ’), og resten af byen er forladt med undtagelse af de allermest forarmede borgere, som regeringen har opgivet at hjælpe.

Serien er baseret på en grafisk novelle af samme navn, men i modsætning til i forlægget, hvor man følger en mandlig journalist, er hovedpersonen her en kvindelig læge, spillet af Rosario Dawson. Benjamin Bratt og Hoon Lee medvirker også, mens Ava DuVernay (’Selma’, ’Now They See Us’) og Robert Patino (’Sons of Anarchy’) er showrunnere.

Premiere på HBO Nordic/HBO Max i løbet af 2021.

Clive Owen og Julianne Moore genforenes på skærmen.

14. ’Lisey’s Story’ (Apple TV+)

Bliver det her 2021’s ’The Outsider’? Da Apple lancerede Apple TV+ i 2019, var Stephen King-seriefilmatiseringen ’Lisey’s Story’ allerede på tegnebrættet som en af tjenestens helt store titler, og nu er ventetiden næsten ovre. ’Children of Men’-duoen Julianne Moore og Clive Owen genforenes i fortællingen om Lisey (Moore), der sørger over tabet af sin kendte forfatterhusbond Scott (Owen), og miniserien springer i tid for at folde parrets forhold ud.

’Jackie’-instruktøren Pablo Larrain instruerer, mens King ret ekstraordinært selv har skrevet manuskriptet (romanforlægget er et af gysermesterens mest ambitiøse til dato, så det er formentlig derfor, han har ønsket at følge serieprojektet til dørs). Dane DeHaan, Joan Allen, Sung Kang og Jennifer Jason Leigh fuldender det imponerende cast.

Premiere på Apple TV+ i løbet af 2021.

Roland Møller i ‘The North Water’. (Foto: BBC)

15. ’The North Water’ (BBC)

Byd velkommen til Colin Farrell og vores egen Roland Møller på hvalfangst højt oppe i de arktiske egne i 1800-tallet. Farrell spiller den nederdrægtige morder Henry Drax, der terroriserer sine medrejsende – heriblandt også Jack O’Connell og Peter Mullan – og dygtige Andrew Haigh (’Looking’, ‘Weekend’) har instrueret. Optagelserne foregik tilbage i 2019 længere mod nord, end nogen serie før har ladet kameraerne rulle, og de første billeder emmer af interessante ’The Terror’-vibes.

Premiere på BBC i første halvdel af 2021. Dansk streamingtjeneste er endnu ikke fastsat.

TIffany Haddish fra ‘Girls Trip’ spiller en af hovedrollerne i ‘The Afterparty’.

16. ’The Afterparty’ (Apple TV+)

Endnu en lovende Apple-serie: Mordmysteriet ’The Afterparty’ (ikke at forveksle med serien ‘The After Party’ på Netflix) er skabt af duoen Phil Lord og Christopher Miller som tidligere har givet os alt fra ’21 Jump Street’ til den geniale ’Spider-Man: Into the Spider-Verse’.

I otte afsnit gennemgår ’The Afterparty’ den samme aften set fra forskellige karakteres perspektiv, og på interessant vis vil hvert afsnit være stilistisk og genremæssigt skræddersyet til den individuelle ’fortællers’ personlighed. Dave Franco, Tiffany Haddish og ’Broad City’s Illana Glazer pryder rollelisten.

Premiere på Apple TV+ i løbet af 2021.

Mackenzie Davis fra ‘Terminator: Dark Fate’ spiller en af hovedrollerne i ‘Station Eleven’.

17. ’Station Eleven’ (HBO Max)

En af nyere tids stærkeste og mest tankevækkende sci-fi-dystopier, romanen ’Station Eleven’ af Emily St. John Mandel, er kommet under kærlig seriefilmatiseringsbehandling hos HBO Max og Donald Glovers faste samarbejdspartner Hiro Murai (’Atlanta’, ’Guava Island’). Og historien synes pludselig skræmmende aktualiseret:

I ’Station Eleven’ har en pandemi således på uhyggeligt kort tid udryddet størstedelen af klodens befolkning, strømmen er gået, og benzinen er sluppet op. De overlevende må forsøge at stable en ny tilværelse på benene fra bunden af, men religiøs fanatisme og traumer truer fællesskabet. Altid fremragende Mackenzie Davis (’Halt and Catch Fire’, ’Terminator: Dark Fate’) og Gael Garcia Bernal (’Mozart in the Jungle’, ’E tu mamá también’) indtager hovedrollerne.

Premiere på HBO Nordic /HBO Max i løbet af 2021.

Margaret Qualley.

18. ’Maid’ (Netflix)

Andie McDowell (’Four Weddings and a Funeral’) spiller over for sin datter Margaret Qualley (’Once Upon a Time in Hollywood’) i Netflix-serien ’Maid’, baseret på forfatter Stephanie Lands selvbiografi ’Hard Word, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive’. Men præmissen er ikke helt, som man måske skulle tro:

I ’Maid’ er det nemlig Qualley, der spiller en ung singlemor, som kæmper for at holde styr på tilværelsen, mens hendes egen excentriske mor, McDowell, derimod cruiser igennem livet uden at forholde sig til et eneste problematisk issue, hun ikke orker at se i øjnene. Serien er skabt af Molly Smith Metzler, der tidligere har arbejdet på ’Shameless’ og ’Orange is the New Black’.

Premiere på Netflix i løbet af 2021.

Jeremy Renner i ‘Hawkeye’.

19. ’Hawkeye’ (Disney+)

Der var dem, der mente, at Jeremy Renners Marvel-superhelt Hawkeye aldrig fik den opmærksomhed, han havde fortjent i ’Avengers’-franchisen. Og så var dem, der fandt karakteren så intetsigende, at de dårligt bemærkede, at han slet ikke medvirkede i ’Avengers: Infinity War’, men alligevel fandt hans nye, tatoverede hipster-look i ’Endgame’ overraskende inciterende (et look, der uden tvivl blev kurateret som opvarmning til Hawkeyes spinoff).

Uanset hvilket hold man bekender sig til (må vi vælge et sted i midten?) ,står det ikke til megen diskussion, at Renner på egen hånd er en fremragende skuespiller (jævnfør ’The Hurt Locker’, ’Arrival’, ’The Town’ med flere), hvorfor vi gerne giver hans soloserie ’Hawkeye’ en chance. Den kvindelige, britiske instruktørduo Bert & Bertie (’Troop Zero’) står bag kameraet, og i historien giver Hawkeye aka. Clint Barton buen videre til den unge Kate Bishop, spillet af Hailee Steinfeld (sidst set i Apple TV+’s ’Dickinson’).

Premiere på Disney+ i slutningen af 2021.

Riley Keough i ‘Daisy Jones & the Six’.

20. ’Daisy Jones & the Six’ (Amazon Prime)

Elvis’ talentfulde barnebarn Riley Keough (’The Girlfriend Experience’) spiller over for Sam Claifin (‘Hunger Games’, ’The Nightingale’), i hvad der utroligt nok stadig er lidt af en kuriositet i streaming-land: En serie om rock’n’roll.

Reese Witherspoon har produceret ’Daisy Jones & the Six’, og Keough og Claifin giver den som henholdsvis sangskriver og selvcentreret forsanger i et band i 1970’erne. Musicalserien i 12 afsnit skulle efter sigende være udformet som en mockumentary og vil uden tvivl byde på lidt af et historisk nostalgitrip sideløbende med dramaet.

Premiere på Amazon Prime i løbet af 2021.

‘A League of Their Own’

21. ’A League of Their Own’ (Amazon Prime)

Husker du også baseball-komedien ’A League of Their Own’ med Geena Davis, Tom Hanks og Madonna? Filmen fra instruktør Penny Marshall blev en stor publikumssucces i 90’erne og regnes i dag for lidt af en (let) nyklassiker, så der skal givetvis nok være mange, der bliver bekymrede ved udsigten til en serie-spinoff (sidste års komplet ligegyldige ’Fire bryllupper og en begravelse’-reboot sank ubemærket til bunds, hvor den forhåbentlig bliver liggende).

Men! Med ’Broad City’-skaberen Abbi Jacobsen ved roret er der oprigtigt god grund til at være positivt nysgerrig over Amazon-produktionen, der kommer til at følge helt nye karakterer og plots – om end det ikke er usandsynligt, at vi også får et par nik til filmforlægget. ’Bad Hair’-stjernen Chanté Adams og D’Arcy Carden fra ’The Good Place’ har sluttet sig til rollelisten.

Premiere på Amazon Prime i løbet af 2021.

Uzo Aduba.

22. ’In Treatment’-reboot (HBO Nordic)

Psykologserien ’In Treatment’ står stadig som en af de mest velspillede HBO-serier, der over tre sæsoner fra 2008 til 2010 introducerede brillante gennembrudspræstationer fra blandt andre Mia Wasikowska og Dane DeHaan. Hvert afsnit var skåret som en terapisession mellem Gabriel Byrnes (’The Usual Suspects’) psykolog Westin og hans patienter, og nu vender serien noget overraskende tilbage – denne gang med ’Orange is the New Black’s Emmy-vindende Uzo Aduba i hovedrollen som Dr. Brooke Lawrence.

Det øvrige cast er endnu ikke annonceret, men rebootet (opfølgeren?) er tilvejebragt af serieskaberne Jennifer Schuur (’The Catch’) og Joshua Allen (’So You Thing You Can Dance’) og produceret af ingen ringere end Mark Wahlberg.

Premiere på HBO Nordic /HBO Max i løbet af 2021.

Ben Stiller og Patricia Arquette fejrer sidstnævntes Golden Globe-sejr i 2019.

23. ’Severance’ (Apple TV+)

Apple+’s kommende thrillerserie genforener Patricia Arquette og Ben Stiller, der sidst arbejdede sammen på den Golden Globe-vindende serie ’Escape at Dannemora’. Heri spillede Arquette hovedrollen, mens Stiller instruerede, og samme rollefordeling gør sig gældende i ’Severance’, der også har de herrer Adam Scott, John Turturro og Christopher Walken med.

Det har indtil videre været småt med plotdetaljer, men Apple har teaset for, at serien er en slags kapitalistisk dystopi, hvor arbejde og privatliv er smeltet endegyldigt sammen, og folks minder ikke længere er deres egne. Med dét cast behøver vi ikke megen overtalelse for at trykke play på ’Severance’, så snart den lander.

Premiere på Apple TV+ i løbet af 2021.

‘Mare of Easttown’. (Foto: HBO)

24. ’Mare of Easttown’ (HBO)

Kate Winslet er tilbage i serieland for første gang siden ’Mildred Pierce’ i 2011,og står her i spidsen for en af HBO’s sværvægter-titler i 2021. I ’Mare of Easttown’ spiller Winslet en efterforsker i en lille by i staten Pennsylvania, som forsøger at løse en lokal mordgåde, samtidig med at hendes privatliv er ved at gå i opløsning.

Oscar-vinderen får selskab på skærmen af blandt andre Evan Peters (’American Horror Story’) og Julianne Nicholson (’The Outsider’), og serien instrueres af Craig Zobel, der sidste år stod bag den blodige politiske satirefilm ’The Hunt’. Brad Ingelsby (’Out of the Furnace’) har skrevet manuskriptet, og forventningerne er, at ’Mare of Easttown’ vil appellere til samme seere, der slugte ’I Know This Much is True’ og ’True Detective’.

Premiere på HBO Nordic/HBO Max i løbet af 2021.

Sienna Miller på Sundance-filmfestivalen i 2020. (Foto: Getty Images)

25. ’Anatomy of a Scandal’ (Netflix)

Mere streaming-godt fra David E. Kelley (’Big Little Lies’, ’The Undoing’): Udover førnævnte ’Nine Perfect Strangers’ barsler serieskaberen også med retssalsdramaet ’Anatomy of a Scandal’, baseret på romanen af samme navn af Sarah Vaughn.

Historien centrerer sig om et giftigt, politisk trekantsdrama og anklager om seksuelle overgreb, og Sienna Miller (som alt for sjældent får større, kødfulde roller), Rupert Friend (’Homeland’) og Michelle Dockery (’Downton Abbey’) indtager hovedscenen.

Premiere på Netflix i løbet af 2021.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

26. ’The Falcon and the Winter Soldier’ (Disney+)

Vi bliver begavet med et hav af nye Marvel-titler på Disney+ i det kommende år, og foruden ’WandaVision’, ’Loki’, ’Hawkeye’ og ’Ms. Marvel’ (YA-spinoff af ‘Captain Marvel’) kommer også ’Avengers’-spinoff-serien ’The Falcon and the Winter Soldier’.

Anthony Mackie og Sebastian Stan genoptager deres roller som henholdsvis Sam Wilson aka. The Falcon, der i slutningen af ’Avengers: Endgame’ fik overdraget Captain Americas skjold, og Bucky Barnes aka. The Winter Soldier – Captain Americas BFF. Om den nye buddy-duo kommer til at bruge halvdelen af tiden på at synkron-begræde pensionerede Caps exit er uvist, men sikkert er det, at William Hurts luskede Secretary of State har tænkt sig at spænde ben for, at Wilson bliver landets nye nationalhelt.

Premiere på amerikanske Disney+ den 19. marts.

Instruktør Reed Morano, som også stod bag ‘The Handmaid’s Tale’.

27. ’The Power’ (Amazon Prime)

Barack Obama er vild med bogforlægget og den prisvindende ’The Handmaid’s Tale’-instruktør Reed Morano står bag kameraet. Det er opskriften for Amazons sci-fi-serie ’The Power’, der er baseret på Naomi Aldermans roman fra 2017 af samme navn. Alderman har også selv realiseret serien, der handler om en gruppe teenagepiger, der pludselig udvikler overnaturlige evner, der gør dem i stand til at henrette mennesker med strøm, som det passer dem.

Leslie Mann (’This is 40’) spiller Seattle-borgmesteren Margot Cleary-Lopez, der på den ene side er træt af at have levet hele sit liv i et patriarkalsk domineret samfund og på den anden side må tage affære over for pigerne, der gør op med selvsamme. Tænk sci-fi med en stærk feministisk nerve og samfundssociale allegorier. På rollelisten er også Daniela Vega (‘A Fantastic Woman’), John Leguizamo (‘Moulin Rouge’) og debutanterne Halle Bush og Heather Agyepong.

Premiere på Amazon Prime i løbet af 2021.

Toni Collette i ‘Unbelievable’.

28. ’Pieces of Her’ (Netflix)

Geniale Toni Collette er tilbage på Netflix efter sin scenestjælende præstation i streamingtjenestens ’Unbelievable’ – og miniserien ’Pieces of Her’ lyder ikke mindre eksplosiv. Bella Heathcote (’The Neon Demon’) spiller en ung kvinde, som lige akkurat undgår at blive dræbt under et masseskyderi, hvorefter hendes egen mor (Collette) slår gerningsmanden ihjel med en brutalitet, der flår familien fra hinanden.

Serien er baseret på en krimi af bestseller-forfatteren Karin Slaughter, og hele første sæson instrueres af ’Better Call Saul’s Minkie Spiro, mens ’Homeland’s Charlotte Stoudt er showrunner.

Premiere på Netflix i løbet af 2021.

Ansel Elgort fra ‘The Goldfinch’ spiller hovedrollen i ‘Tokyo Vice’.

29. ’Tokyo Vice’ (HBO Max)

Manden bag ’Heat’, ‘Collateral’, ’The Insider’ og ‘Miami Vice’, Michael Mann, er tilbage bag kameraet for første gang siden 2015’s skuffende cyberthriller ’Blackhat’, og med ’Tokyo Vice’ er instruktøren umiddelbart på velkendt krimigrund – om end meget langt fra pastelfarvede Floridas underverden.

Serien handler om en amerikansk journalist, spillet af Ansel Elgort (’Baby Driver’, ‘The Goldfinch’), som går undercover i Tokyo politis vice-afdeling for at afsløre korruption.

Helt gnidningsfri bliver lanceringen af ’Tokyo Vice’ imidlertid nok ikke, idet Elgot sidste år blev anklaget for seksuelle krænkelser af en række kvinder.

Premiere på HBO Nordic/HBO Max i løbet af 2021.

Instruktør Adam McKay. (Foto: Getty Images)

30. L.A. Lakers-serie uden titel (HBO)

Manden bag ’The Big Short’ og ’Vice’, Adam McKay, producerer og instruerer denne HBO-miniserie om basketholdet L.A. Lakers i 80’erne baseret på bogen ’Showtime: Magic, Kareem, Riley and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s’ af Jeff Pearlman.

Serien har endnu ikke fået nogen officiel titel, men rollelisten alene lover godt: Michael Shannon, John C. Reilly og Jason Clarke holder hof uden for banen, mens debutanterne Quincy Isaiah (som selv har spillet for UC Berkeley) og Solomon Hughes indtager rollerne som basketikonerne Magic Johnson og Kareem Abdul-Jabbar.

Premiere på HBO Nordic /HBO Max i løbet af 2021.

Carrie Coon fra ‘The Leftovers’ spiller en af hovedrollerne i ‘The Gilded Age’.

31. ’The Gilded Age’ (HBO)

‘Downton Abbey’-aficionadoer har rigeligt at se frem til, når serieskaber Julian Fellowes atter tager os med tilbage i tid, hvor kostumerne er så dramatiske som intrigerne, der svøber det bedre borgerskab. ’The Gilded Age’ handler om New Yorks overklasse i 1800-tallet og var helt tilbage i starten af 2010’erne oprindeligt tænkt som en slags prequel til ’Downton Abbey’.

Hvorvidt Fellowes har tænkt sig at sende en lille plot-hilsen til sin egen britiske sucessserie er endnu uvist, men sikkert er det, at HBO-produktionen har sikret sig et stærkt, kvindedrevent stjernecast i form af Carrie Coon (’The Leftovers’), Tessa Farmiga (’Bates Motel’), Cynthia Nixon (’Sex and the City’), Christine Baranski (’The Good Fight’) og Audra McDonald (’The Good Fight’).

Premiere på HBO Nordic /HBO Max i løbet af 2021.

Adrian Grenier fra ‘Entourage’ spiller den ene hovedrolle i ‘Clickbait’.

32. ’Clickbait’ (Netflix)

Er du klar til at omfavne en(dnu en) heftig dosis social media-paranoia i stil med ’Black Mirror’? Netflix-miniserien ’Clickbait’ skulle egentlig have været ude sidste år, men optagelserne blev som så mange andre sat på coronapause. Nu er holdet i gang igen, med håbet om at kunne have serien i otte afsnit færdigpakket i slut-2021 – og vi kan se frem til en mørk hudfletning af, hvem vi er online versus IRL.

Altid gode Zoe Kazan (’The Big Sick’) og Adrian Grenier (’Entourage’) spiller hovedrollerne, mens serieskaberne Tony Ayres (’Nowhere Boys’) og Christian White (’Relic’) svinger taktstokken bag kameraet.

Premiere på Netflix i løbet af 2021.

Will Poulter.

33. ’Dopesick’ (Hulu/Disney+)

USA’s tragiske opiod-krise har fyldt meget i medierne i de senere år, og nu er manuskriptforfatter, instruktør og producer Danny Strong (’Empire’, ’The Butler’) på vej med en stjernespækket Hulu-serie om medicinalindustriens ansvar, politisk korruption og stofmisbrugets ofre, baseret på bestselleren ‘Dopesick’ af Beth Macy.

Michael Keaton, Kaitlyn Dever, Will Poulter, Peter Sarsgaard og Rosario Dawson udfylder de større roller, og selveste Barry Levinson (’Rain Man’, ’Sleepers’, Wag the Dog’) instruerer. Kan ’Dopesick’ blive 2021’s svar på ’Breaking Bad’? Forventningerne er i hvert fald høje.

Premiere på Disney+ i løbet af 2021.

Tegneserieforlægget til ‘Y: The Last Man’.

34. ’Y: The Last Man’ (FX/Hulu/Disney+)

Seriefilmatiseringen af Brian K. Vaughan og Pia Guerras roste tegneserie ’Y: The Last Man’ har været igennem en tumultarisk tilblivelsesproces, siden projektet først blev annonceret tilbage i 2015. Adskillige showrunnere kom til og sprang fra, men nu er optagelserne endelig ved at være i hus med ’Queen & Slim’-instruktøren Melina Matsoukas ved roret.

Diane Lane (’Unfaithful’), Barry Keoghan (’Killing of a Sacred Deer’), Imogen Poots (’I Know This Much is True’), Amber Tamblyn (’Inside Amy Schumer’) og Timothy Hutton (’The Haunting of Hill House’) spiller hovedrollerne i fortællingen om den sidste overlevende mand efter en mystisk ’pandemi’, der har udryddet alle verdens øvrige mænd (farvel til patriarkatet! Eller …).

Eftersom rollelisten dog byder på flere mandlige skuespillere, må man gå ud fra, at ’Y’ har et par plottricks – eller en hulens masse flashbacks – i ærmet.

Premiere på Disney+ i løbet af 2021.

Velkommen tilbage til Middle-Earth.

35. ’Lord of the Rings’ (Amazon Prime)

Så er vi der næsten: Den længe (meget længe) ventede ’Ringenes herre’-prequel er på trapperne hos Amazon, der har postet et halvt bruttonationalprodukt i produktionen i New Zealand. Serien er allerede planlagt til at køre over mindst fem sæsoner (det var i sin tid en af betingelserne, da Amazon vandt den 250 millioner dollars dyre budkrig om rettighederne), og idet handlingen udspiller, nogle tusinde år før Frodo drog ud på sin skæbnesvangre rejse, kommer vi til at møde en række nye karakterer og verdener.

J.A. Bayona (’Jurassic World: Fallen Kingdom’) har instrueret de første to afsnit af sæson 1, og blandt det seriøst omfattende cast finder vi blandt andre ’Saint Maud’s storspillende Morfydd Clark som elveren Galadriel (en af de ældste skabninger i LOTR-universet), Joseph Mawle (Benjamin Starke i ’Game of Thrones’), Ismael Cruz Córdova (’The  Undoing’), Markella Kavenagh (’Picnic at Hanging Rock’) og Robert Aramayo (Ned Starke i GOT).

Premiere på Amazon Prime i løbet af 2021.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af