Abortdramaet ’Happening’ vandt en af filmverdenens mest prestigefulde priser – se traileren

Abortdramaet ’Happening’ vandt en af filmverdenens mest prestigefulde priser –  se traileren
'Happening' af Audrey Diwan. (Foto: PR)

Da en ung studerende bliver uventet gravid, står hun over for et skræmmende dilemma.

Det er udgangspunktet for Audrey Diwans ‘Happening’, der udspiller sig i 1963 i Frankrig, hvor abort er strafbart, og et barn betyder, at man bliver smidt ud af studiet. Bare det at hjælpe med aborten kan betyde fængsel, så Anne må tage udfordringen op alene.

’Happening’ vandt hovedprisen ved sidste års Venedig Film Festival, den prestigiøse Guldløve for bedste film.

Filmen giver et efter sigende skræmmende indblik i, hvad kvinder dengang gik igennem, og efterlader et uafrysteligt indtryk med barske scener, hvor Anne forsøger at fremkalde en abort.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Happening’ er Audrey Diwans anden film, som hun både skriver og instruerer. Den er baseret på forfatteren Annie Ernaux’ bog ’L’événement’. På rollelisten ses Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquéro og Louise Chevillotte.

Diwans forrige film, ’Losing It’, handlede om, hvordan stofmisbrug påvirker personlige relationer, så det er ikke nyt for hende at tackle tunge sociale problemer.

’Happening’ får amerikansk premiere 6. maj, men om den kommer til danske biografer, vides endnu ikke.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af