Amazon deler de første karakterbilleder til ‘Ringenes herre’-serie – diversitet i højsædet

Amazon deler de første karakterbilleder til ‘Ringenes herre’-serie – diversitet i højsædet
Morfydd Clark som Galadriel i 'Ringenes herre: Magtringene'. (Foto: Amazon)

Amazon har givet endnu et glimt af deres enormt imødesete prequelserie ‘Ringenes herre: Magtringene’, der får premiere til september.

I en stor artikel i Vanity Fair kan man læse om karakterernes baggrund, skabernes tanker og forskellige plotlinjer i historien. Og så har platformen delt billeder af de mest fremtrædende karakterer i universet (se herunder).

Diversitet har været i højsædet under castingprocessen. Vi kan således se frem til den første ikke-hvide elv (spillet af Ismael Cruz Córdova), den første sorte, kvindelige dværg (spillet af Sophia Nomvete) og en menneskelig healer spillet af engelsk-iranske Nazanin Bonjadi.

Morfydd Clark spiller elverherskeren Galadriel, som vi også kender fra ‘Ringenes herre’-filmene, hvor Cate Blanchett spillede rollen. Indtil videre er hun en af de eneste tilbagevendende karakterer fra de oprindelige film. Serieskaberne har endnu ikke villet svare på, om andre kendte karakterer fra Silmarillion-perioden som Sauron og Isildur dukker op.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Castingen mødte kritik på sociale medier, da de første billeder blev sluppet, men over for Indiewire forsvarer producer Lindsey Weber beslutningen:

»Det føltes kun naturligt for os, at en filmatisering af Tolkiens værk skulle reflektere, hvordan verden rent faktisk ser ud. Tolkien er for alle. Hans historier handler om fiktive racer, der gør deres bedste, når de forlader hver deres kulturers isolation og arbejder sammen«.

‘Ringenes herre: Magtringene’ udspiller sig tusindvis af år før handlingen i Tolkiens ‘Ringenes herre’ og ‘Hobbitten’. Det drejer sig nemlig om tiden, hvor magtringene blev smedet og Sauron greb ud efter magten (som vi ser skildret i flashbackscenen i ‘Eventyret om ringen’, hvor Sauron falder ved Slaget om Dagorlad).

Den officielle plotsynopsis lyder:

»Amazon Studios kommende serie introducerer for første gang de heltemodige legender fra den sagnomspundne Second Age i Middle Earths historie. Dette episke drama foregår tusinde år før begivenderne i J.R.R. Tolkiens ‘Hobbitten’ og ‘Ringens herre’, og vil tage seerne med til en æra, hvor enorme kræfter blev til, kongeriger rejste sig og styrtede i grus, overraskende helte blev testet, håbet hang i en tynd tråd og den største skurk, der nogensinde kom ud af Tolkiens pen, truede med at indhylle hele verden i mørke«.

»Serien starter i en fredstid, og følger et ensemble-cast af karakterer – både velkendte og nye – der konfronterer den længe-frygtede opblomstring af ondskab i Middle Earth. Kongerigerne og karaktererne vil skabe en arv, der kommer til at leve længe efter, de selv er væk, fra Misty Mountains mørkeste dybder til de majestætiske skove og elverhovedstanden Lindon, det bjergtagende ø-kongerige Númenor og de fjerneste egne af kortet«.

De ubeskrevne blade J.D. Payne og Patrick McKay er showrunnere, mens J.A. Bayona, kendt for gyseren ‘Børnehjemmet’ og ‘Jurassic World: Fallen Kingdom, er konceptuerende instruktør.

Der er premiere på Prime Video 2. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af