Ben Whishaw mener, at hans Bond-rolles homoseksualitet blev undergjort i ‘No Time to Die’

Ben Whishaw mener, at hans Bond-rolles homoseksualitet blev undergjort i ‘No Time to Die’
Ben Whishaw som Q i 'No Time to Die' (Foto: PR)

Rollen som MI5’s Quartermaster, eller Q, er måske mest forbundet med Desmond Llewelyn, som spillede rollen i 17 Bond-film. Men siden ’Skyfall’ har Ben Whishaw gjort rollen til sin egen.

I den seneste film, ’No Time to Die’, afbrydes Q derhjemme af Bond, mens han dækker bord til en date. I en enkelt replik nævner han, at hans date er en mand, hvilket er første gang i en Bond-film, hvor det at være homoseksuel ikke sættes i direkte forbindelse med at være skurk.

I et nyligt interview med The Guardian taler Whishaw, som selv er homoseksuel, om hvordan han oplevede filmens forsøg på repræsentation. »Jeg tænkte ’gør vi det, uden så at bruge det til noget?’ Jeg husker, at det føltes utilfredsstillende«, siger skuespilleren.

Whishaw fortæller også, at han havde overvejet at tale med nogen om at ændre det. »Af en eller anden grund kritiserede jeg det ikke til nogen på filmen. Måske ville jeg have gjort det på en anden slags projekt? Det (en Bond-film, red.) er en meget stor maskine. Jeg overvejede en del, om jeg skulle sige noget. Men det gjorde jeg ikke, jeg accepterede, hvad der var skrevet og sagde replikkerne. Det er, hvad det er«.

Tom Lamont fra The Guardian nævnte for Whishaw, at det føltes som en forceret repræsentation, som også let kunne klippes ud igen til det kinesiske marked, hvortil skuespilleren dog svarer: »Jeg føler ikke, det var forceret. Jeg tror, det kom fra et godt sted«.

Hvis Ben Whishaw fortsætter som Q, når den næste Bond-skuespiller er fundet, kan han forhåbentlig bygge videre på karakteren, så han, og homoseksuelle fans af Bond, kan føle sig bedre repræsenteret i fremtiden.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af