Disse danske skuespiltalenter skal du følge på Instagram

De fleste skuespillere bruger primært deres Instagram-feed til promoveringsbilleder for deres kommende projekter, men en ung generation er på vej med en naturlig ærlighed og humor, der gør, at man gerne vil lukkes ind i deres univers. Vi anbefaler nogle af dem.
Disse danske skuespiltalenter skal du følge på Instagram
Anna Juul som Veronika Katinka i 'Min kamp'. (Foto: Fryd Frydendahl)

Zelma Lewerissa // @zelmalewerissa

Zelma Lewerissa er model og antropologistuderende, og så debuterer hun som skuespiller med en rolle i den danske danske ungdomskomedie ’Jomfruer fra Rummet’.

Hendes Instagram-profil prydes med lækre selfies, men kombineret med kække og ikke-selvhøjtidelige kommentarer bliver hendes opslag mindeværdige.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Skuespilspirens Instagram-profil er en vekselvirkning mellem hendes egne projekter, glimt fra hendes hverdag, hendes malerier og reposts af kunst, hun selv holder af. Men skiller sig ud fra mængden med kommentarer som denne på fem billeder i streg: »5x not za same photo u güys«.

Anna Juul // @vampyr1987

Forfatter og skuespiller Anna Juul fra ’Den Korte Radioavis’ og ’Min Kamp’ gør sig ikke så meget i den underspillede humor eller kritik på sin Instagram. Humoren er ganske selvforklarende, når hun poster et opslag med en overskrift fra en tabloidavis, »Vanvid: Hun var plørefuld«, for dernæst at proklamere, at hun er ked af i fredags.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Anna Juuls profil insisterer på en befriende ægthed og selvironi. Hun laver desuden throwbacks til måden, man lavede Instagram-opslag på i starten af 10’erne, som når hun poster et billede af sin frokost og pointerer, at i dag spiser hun sund frokost. Who cares, kan man tænke, men det var netop sådan, vi brugte Insta i starten, og det er tåkrummende og sjovt.

Ludvig Lulu Brostrup // @ludvig.brostrup

Ludvig Lulu Brostrup går på Den Danske Scenekunstskole i Odense og medvirkede i 2017 i Niels Holstein Kaas ’Kærester’. Deres Instagram-profil er i høj grad en hverdagsfremstilling, men på en skødesløs måde og halvnervøs-ironisk måde.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ludvig Lulu Brostrup har ikke så mange opslag på Instagram, men dem, der er, repræsenterer en humor og tilgang, der er ærlig og relaterbar.

Casper Kjær Jensen // @casperkjaer

Casper Kjær Jensen går også på Den Danske Scenekunstskole i Odense, mens hans Instagram-følgere får lov til at følge med i alle hans eskapader.

For eksempel når han og hans lillebror laver en overdimensioneret version af ’Frost’-snemanden Olaf med bryster. Eller når han poster et billede af sig selv med tommelfingeren let, men insisterende hængende ved underlæben, akkompagneret af teksten: »Don’t cha wish your girlfriend was a freak like me?«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Casper Kjær Jensen, som nogen måske kender fra HBO Max-serien ’Kamikaze’ eller fra Ole Bornedals ’Skyggen i mit øje’, er et muntert og let underholdende indspark til dit Instagram-feed.

Stephania Potalivo // @stephaniapotalivo

I en Soundvenue-artikel fra 2017 fortæller Stephania Potalivo om sin Instagram-profil, der dengang havde over 160.000 følgere (i dag har hun mere end 321.000) og siger blandt andet, at hun nok engang ville have syntes, at hun var en ret irriterende type.

Men at Stephania Potalivo er en hyppig bruger med næsten 1500 opslag and counting, har nok bare været med til at gøre hende til en smadderdygtig Instagrammer. Hun laver små, underholdende og samfundsaktuelle skits, som for eksempel at savne at få most sin hjerne med en poder-pind ved de første coronatests, der kom til Danmark.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stephania Potalivo er også en flittig TikTok-bruger, hvor skuespiltalentet kommer hende særligt til gode med uimodståelig mimik til diverse lydbidder.

Hamun Maghsodlo // @hamunm

Skuespilstuderende Hamun Maghsodlo har en birolle i DR3-serien ’Ingen vej tilbage’, men at dømme ud fra hans humor og ærlighed på Instagram har han tydelig hovedrolle-energi.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I et opslag kan man se, hvordan han indtager statur som religiøs fader, mens bemærkningen er: »Todays’s school assignment: pose as one of your ancestors«. Hamun Maghsodlo poster hverdagsglimt, pæne selfies og arbejdsrelaterede billeder – men hans ydmyge og selvironiske facon gør, at man har lyst til at blive hængende.

Eva Jin // @evajin_official

Med blot 80 opslag er det ikke, fordi komiker og skuespiller Eva Jin virker til at have en agenda om et særligt kurateret Instagram-feed. Hendes feed består af promoveringsbilleder og hverdagsglimt, men særligt sjove er de opslag, hvor hun bare virker til at være sig selv. For eksempel når hun får permanentet sit hår, mens hun ryger en cigaret på en ikke særligt posh facon og stiller spørgsmålstegn ved, hvad middelklassen mon laver, mens hun nyder livet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hendes tågede og uskyldige humor er svær at stå for.

Adnan Al-Adhami // @adnanaladhami

Adnan Al-Adhami er måske ikke skuespiller, men sjov og underholdende er han, som vi ved fra hans Adnan på Tværs-videoer på DR.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På Insta dyrker han de småspydige og kække kommentarer, og han formår at promovere sit indhold og sine selfies med selvironiske og samfundsaktuelle bemærkninger. Han er desuden på TikTok, så hvis du vil se mere til Adnan Al-Adhamis politikerflirten og samfundssatire, kan vi kun anbefale at følge ham begge steder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af