Stephania Potalivo om sin Instagram-profil: »Engang ville jeg nok have syntes, at jeg var en ret irriterende type«

Mere end 160.000 mennesker følger med, når skuespiller Stephania Potalivo poster (mange) selfies, feriefotos, arbejds- og parbilleder. Følgerskaren er vokset i takt med opmærksomheden omkring 'Sjit Happens', der netop er slut efter fem sæsoner. Vi har talt med hende om det digitale parallel-liv på Instagram.
Stephania Potalivo om sin Instagram-profil: »Engang ville jeg nok have syntes, at jeg var en ret irriterende type«
Stephania Potalivo i Fenar Ahmads lufthavnsreklame med Ukendt Kunstner.

Hvorfor har du en Instagram-profil?
»Jeg var en af de sidste blandt mine venner til at få en profil, og jeg oprettede den faktisk ikke selv. Det var en af mine venner, der er meget aktiv på de sociale medier, som mente, at det var noget, man skulle have. Han oprettede den for mig og begyndte at poste billeder. Så begyndte vi at lave ‘SJIT’, og jeg kunne se, at folk syntes, det var sjovt, at jeg postede billeder derfra. Det var det, der gjorde, at jég syntes, det blev sjovt. Jeg begyndte at få reaktioner.«

»Engang ville jeg nok have syntes, at jeg var en ret irriterende type, hvis jeg havde postet det, jeg gør i dag. Men jeg er ikke længere dømmende over for at lægge en selfie ud, selvom der på ingen måder er et budskab med det. Engang kunne jeg ikke se en mening med det, men i dag tænker jeg ikke nærmere over det. Der er flere og flere, der gør det, og det er blevet en normal handling.«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Glæder mig så meget til at se #svanteslykkeligedag på @noerrebroteater i aften ☺️

Et opslag delt af Stephania Potalivo (@stephaniapotalivo) den

Tænker du over, hvad du lægger ud på din profil?
»Før i tiden lagde jeg i højere grad billeder ud, hvor jeg var godt kørende, altså partybilleder. Jeg ryger ikke længere, men selv hvis jeg røg nu, ville jeg ikke lægge et billede ud af mig selv med en cigaret. Jeg ved, at der er rigtig mange unge, nærmest børn, der følger mig efter ‘Vild Med Dans’. Derfor prøver jeg ikke at være alt for rowdy.«

Hvad bruger du din Instagram-profil til?
»Jeg bruger den til det hele. Både til at få nogle budskaber ud, vise ting fra mit privatliv og mit arbejde eller poste en random selfie. Jeg lægger ting op, fordi det er hyggeligt, og fordi det er blevet hverdag for mig at gøre. I og med at jeg laver det, jeg gør, kan jeg også godt lide, at jeg selv kan være med til at fortælle dem, der følger med, hvordan det har været at filme et eller andet, eller hvornår noget har premiere. Men jeg synes også, det er vigtigt at vise nogle ting fra min hverdag, så det ikke kun bliver markedsføring af det, jeg laver.«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvornår opdagede du, at andre end dine venner fulgte dig derinde?
»Der kommer et K, når man runder de 10.000 følgere, og jeg kan huske, at jeg gik og jokede med nogle af dem fra SJIT-holdet om, hvornår jeg fik mit første K. Jeg syntes, det var mange følgere, og det var noget vi snakkede om a la “ej, så fik man sit første K.” Ironisk, selvfølgelig. Men ja, det er gået rigtig hurtigt inden for det sidste år. Der er antallet af følgere virkelig vokset markant.«

Hvad får du selv ud af at være på Instagram?
»Jeg får rigtig mange gode ting ud af det og rigtig meget tidsspild. Jeg henter rigtig meget inspiration til mad, tøj og rejser. Jeg kigger mere på Insta, end jeg læser i blade for eksempel. Jeg kan også godt lide at følge de forbilleder og idoler, jeg nu har. Men der er masser af gange, hvor jeg kommer til at trykke på Instagram, uden at jeg egentlig tænker over det. Ligesom når du klør dig. Og det er måske lidt unødvendigt.«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Solen skinner , det er weekend og jeg køre sgu lige en Hugh Hefner stil idag Ha en fantastisk weekend allesammen

Et opslag delt af Stephania Potalivo (@stephaniapotalivo) den

Hvem er dine forbilleder på Instagram?
»Reese Witherspoon har en god profil. Og af danskere har Sofie Linde en virkelig fed profil. Den har enormt meget blandet fra både hendes hverdag og arbejde. Og så er hun vildt sjov og har mega meget selvironi, og det kan jeg godt lide.«

Hvad er det sjoveste, du nogensinde har set på Instagram?
»Jeg er så dårlig til at huske sådan noget. Men jeg ved, hvad jeg selv har lagt ud, som folk har syntes var sjovt. For lang tid siden var jeg i Grækenland med en veninde, og der lavede jeg et før- og efter-billede. Det var dengang, jeg lagde billeder ud af, at jeg var fuld. På det ene billede sidder jeg i en solgul top på en restaurant og er rigtig fin. Og så er der et billede ved siden af, hvor jeg har nutella i hele fjæset og er virkelig grim. Da skrev jeg noget med ’Hvad fanden skete der her?’, og det fik jeg 300 kommentarer på.«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad fanden skete der lige ???!!! #thebeforeandafterpicture

Et opslag delt af Stephania Potalivo (@stephaniapotalivo) den

Hvad er den værste oplevelse, du har haft på Instagram?
»Jeg synes, det er svært med konkrete eksempler. Men jeg har da været udsat for rigtig ubehagelige kommentarer, som når folk skriver, at jeg er fed, fordi jeg har taget på. Og så er der de helt perverse ting. Som når nogen skriver, om min kæreste godt kan lide at bolle mig i røven og sådan noget. Men ærligt talt bliver jeg ikke særlig ked af det over det. Jeg synes mest af alt, at det er åndssvagt. Helt ærligt, hvem har et behov for at skrive sådan noget? Jeg ville blive mere ked af det, hvis nogen skrev noget grimt, når jeg lægger billeder op af mine venner og min kæreste. Eller hvis nogen skrev ’Hold kæft, hvor spiller du bare dårligt i den her film.’ Så det andet er nok det værste, jeg har prøvet. Og så alligevel ikke, for jeg synes jo ikke, det er så slemt.«

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft på Instagram?
»Jeg bliver rigtig glad, når folk ser det, jeg laver og gider skrive til mig. “Ej, hvor vi elsker at følge med i ‘Sjit Happens’ eller ‘Mercur'”, “Hvor var du god”, “Hvad sker der næste gang”. Når man mærker, at folk bruger tid på én. Jeg har ikke prøvet at optræde foran et publikum på et teater, så jeg har aldrig prøvet den der direkte modtagelse eller applaus, og det får man helt vildt meget af på de sociale medier. Så det bliver jeg vildt glad for. Og det er så vigtigt, at folk ved det, for jeg får ikke altid svaret eller liket deres kommentarer. Men det ér vigtigt for mig, og jeg bliver oprigtigt glad.«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

#søndag

Et opslag delt af Stephania Potalivo (@stephaniapotalivo) den

Hvilke andre sociale medier bruger du?
»Jeg har en lukket Facebook-profil, men jeg har aldrig været på Twitter og hvad det nu ellers alt sammen hedder. Jeg har aldrig forstået mig på det. Det var virkelig et tilfælde, at min ven oprettede Instagram til mig dengang.«

Udover Instagram – hvad bruger du så tid på, når du er online?
»Jeg googler meget. Det gør man jo. Men jeg ser ikke så mange YouTube-klip og sådan noget. Og jeg er mere på min telefon end på min computer. Jeg er faktisk slet ikke noget computermenneske.«

Hvor mange timer om dagen ser du ind i Instagram-skærmen?
»Åha. Det er ligesom, når man storryger og ikke vil se, hvor mange cigaretter man egentlig har røget. Jeg tror, det er mange, men det er også lidt forskelligt. Tuller jeg rundt, kigger jeg rigtig meget, men det er ikke noget, jeg gør, fra jeg vågner om morgenen. Er jeg på arbejde og har en lang og travl dag, kigger jeg ikke. Når jeg er ude at rejse, kigger jeg også mindre, for så er der måske ikke noget wifi. Og der er også noget dejligt ved at have det gemt væk. Jeg kan godt spørge mine venner og min kæreste, om vi ikke skal prøve at lægge telefonerne væk. Men jeg gider ikke være helt ’Ingen telefoner i aften!’ omkring det. Jeg planlægger heller ikke, hvad jeg skal poste. Det sker spontant og hvis jeg er i et moment, hvor jeg synes, det kunne være sjovt at lægge noget ud.«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Man kan aldrig blive sikker nok i trafikken

Et opslag delt af Stephania Potalivo (@stephaniapotalivo) den

Hvornår er det allermest dårlig stil at hive sin smartphone frem?
»Åh, det kan det være mange steder. Det kan være, når folk skal konfirmeres i kirken eller til fødselsdage, hvor der bliver holdt taler. Og det der med at kigge ned i din telefon, mens nogen fortæller dig noget, det synes jeg er enormt provokerende. Det er enormt uforskammet. Og så er det bare almindelig pli ikke at tage den frem de steder, hvor du heller ikke normalt ville sidde og snakke højt.«

Hvis du skulle give et godt råd til dit fremtidige barn, inden han/hun opretter en profil på sociale medier, hvad skulle det så være?
»Lad være med at sammenligne dig med andre, og det er aldrig så pænt og glamourøst, som det ser ud.«

Læs også: Stephania Potalivo fra ’Sjit Happens’: »Tømmermænds-tv er sværere at lave, end folk tror«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af