Mads Mikkelsen får hovedrolle i kommende dansk storfilm – over for Amanda Collin

Mads Mikkelsen får hovedrolle i kommende dansk storfilm – over for Amanda Collin
Mads Mikkelsen. (Foto: Hedda Rystad/Soundvenue)

Forrige år excellerede Mads Mikkelsen på dansk grund i både ‘Druk’ og ‘Retfærdighedens ryttere’, og efter optagelser på Hollywood-franchises som ‘Fantastic Beasts’ og den kommende Indiana Jones er han nu igen klar med en stor dansk rolle.

Mikkelsen skal således spille hovedrollen i Nikolaj Arcels nye film ‘Kongens land’ i det, der måske kan betegnes som en kongelig genforening. Instruktøren og den danske skuespilstjerne arbejdede nemlig sidst sammen på den Oscar-nominerede succes ‘En kongelig affære’ fra 2012.

Den kommende film er baseret på Ida Jessens bestseller ‘Kaptajnen og Ann Barbara’ fra 2020, inspireret af virkelige begivenheder. Mads Mikkelsen spiller den forarmede kaptajn Ludvig Kahlen, der alene beslutter sig for at kolonisere og opdyrke den sidste del af den vilde jyske hede på vegne af kong Frederik 5.

Her står Ludvig over for alt fra ulve til en nærmest uopdyrkelig gold jord – og en ærkefjende i form af den brutale godsejer Frederik de Schinkel. Men samtidig danner han et bånd med den bortløbne husholderske Ann Barbara, spillet af Amanda Collin fra ‘En frygtelig kvinde’, ‘Undtagelsen’ og ‘Raised by Wolves’.

Nikolaj Arcel, Amanda Collin og Mads Mikkelsen i Cannes, hvor ‘Kongens jord’ blev præsenteret. (Foto: Christopher Aoun)

Nikolaj Arcel har selv skrevet manuskriptet sammen med Anders Thomas Jensen, og i en pressemeddelelse betoner Mads Mikkelsen netop den kombination:

»Jeg havde et fantastisk samarbejde med Nikolaj Arcel på ‘En kongelig affære’, og jeg glæder mig enormt til at arbejde sammen med ham igen. Han har en formidabel vision for filmen, og han og Anders Thomas har skrevet et vildt manuskript«, siger han.

»Det har en brutalitet og ømhed som jeg blev meget bevæget af, da jeg læste det. Vi dramatiserer et vigtigt og fascinerende kapitel i Danmarkshistorien med nogle tematikker, der trækker klare tråde til vor tid. Og så er det også bare en spændende historie og lidt af et eventyr«.

‘Kongens land’ er den første danske film fra Nikolaj Arcel – også kendt for ‘Kongekabale’ og ‘Sandheden om mænd’ – siden netop ‘En kongelig affære’. I mellemtiden har han skrevet manuskript til flere af Afdeling Q-filmene og instrueret den amerikanske Stephen King-filmatisering ‘The Dark Tower’.

Han og Anders Thomas Jensen arbejder på flere internationale projekter sammen, blandt andet et amerikansk remake af ‘Retfærdighedens ryttere’.

Optagelserne til ‘Kongens fald’ går i gang 5. september i Jylland, Tyskland og Tjekkiet, og premieren er sat til efteråret 2023.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af