Oscar-nominerede Frank Langella taler ud efter Netflix-fyring: »Jeg er blevet canceled«

Oscar-nominerede Frank Langella taler ud efter Netflix-fyring: »Jeg er blevet canceled«
Frank Langella i 2017. (Foto: Rich Polk/Getty Images for Center Theatre Group)

Det vakte opsigt, da skuespilveteranen Frank Langella (Oscar-nomineret for ‘Frost/Nixon’) blev fyret fra Mike Flanagans kommende Netflix-serie ‘The Fall of the House of Usher’ sidste måned på grund af »uacceptabel adfærd«.

Nu taler Langella ud om anklagerne i en klumme hos Deadline, hvor han blandet andet skriver:

»Jeg er blevet canceled. Bare sådan uden videre. I den øgede galskab, som i øjeblikket gennemtrænger vores branche, havde jeg aldrig forestillet mig, at ordene ‘collateral damage’ ville falde på mine skuldre«.

Langella skriver yderligere, at hans uacceptable adfærd opstod, da han optog en fuldt påklædt kærlighedsscene med en unnavngiven skuespiller, der spillede hans kone i serien.

»Jeg sad på en sofa, og hun stod foran mig. Instruktøren råbte cut. ‘Han rørte ved mit ben’, sagde skuespilleren. ‘Det var ikke en del af instruktionen’. Hun vendte sig om og forlod settet, mens instruktøren og intimitetskoordinatoren fulgte efter. Jeg fulgte efter, men fik at vide, at jeg skulle give hende plads. Jeg ventede i en time og fik derefter at vide, at hun ikke ville vende tilbage«, skriver Langella.

Han beskriver dernæst, at en undersøgelse blev igangsat. Han fik blandt andet et opkald fra HR-afdelingen, som spurgte ind til de instruktioner, han havde fået af intimitetskoordinatoren, der udførligt beskrev, hvor skuespillerne skulle placere deres hænder i scenen. Langella bekræfter, at han kaldte instruktionen »absurd«.

»Det var en kærlighedsscene for rullende kamera. Efter min mening er det latterligt at lovgive om, hvor man må placere sine hænder. Det underminerer instinkt og spontanitet«, fortæller han.

Langella skriver desuden, at han blev anklaget for at fortælle en »off-color joke«, at kalde folk for »skat« og kramme folk eller give deres skuldre et klem. Han beretter, at en producer fortalte ham, at »man ikke må joke, komplimentere og røre. Det er en ny kultur«.

Filmholdet var tre måneder inde i optagelserne, da Langella i sidste måned blev fyret og erstattet af Bruce Greenwood, der skal tage alle Langellas scener om. Ifølge Langella skete fyringen uden nogen form for høring.

»Cancel culture er antitesen til demokrati. Det hæmmer samtale og debat. Det begrænser vores evne til at lytte, mægle og udveksle forskelligartede synspunkter. Mest tragisk af alt udsletter det moralsk dømmekraft. Det er ikke fair. Det er ikke retfærdigt. Det er ikke amerikansk«, slutter Langella sit indlæg.

Langella er ikke den eneste ældre Hollywood-skuespiller, som er blevet anklaget for upassende adfærd over de seneste par uger. Også Bill Murray bliver i øjeblikket efterforsket i forbindelse med en ny Aziz Ansari-film, som er blevet sat på øjeblikkelig pause.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af