Tyler Perry om sin samtale med Will Smith lige efter Oscar-lussing: »Der er forskel på at trøste og deeskalere«

Tyler Perry om sin samtale med Will Smith lige efter Oscar-lussing: »Der er forskel på at trøste og deeskalere«
Tyler Perry og Will Smith under Screen Actors Guild Awards sidst i februar. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for WarnerMedia)

Umiddelbart efter Will Smiths famøse slag mod Chris Rock under Oscar-uddelingen i marts kunne man se to prominente skikkelser i det, der lignede trøstende samtale med gerningsmanden: Denzel Washington og Tyler Perry.

Efterfølgende var der nogen murren omkring, hvorfor det var Smith, der skulle have omsorg efter hændelsen, og nu er Tyler Perry for første gang kommet med sit syn på skandalen og efterspillet i en samtale med Gayle King under den aktuelle Tribeca Film Festival i New York, skriver Indiewire.

Her udtalte Perry, at det var meget svært at være venner med både Will Smith og Chris Rock i den situation, men at hans samtale med Smith i minutterne efter ikke var med et trøstende formål.

»Der er forskel på at trøste og deeskalere«, sagde han. »Og jeg tog tidligt afsted for at nå frem til Chris og sikre mig, at han var ok«.

Tyler Perry betonede, hvor smertefuldt det var for komikeren, som håndterede situationen som »en ren champion«.

»Men jeg vil have jer til at forstå, at det også var ekstremt smertefuldt for Will. Det han gjorde, var fuldstændigt forkert. Men noget tændte ham af – som er så langt fra alt, hvad han er«.

»Han kunne ikke tro, hvad der var sket. Han kunne ikke tro, hvad han gjorde. Jeg kigger på denne mand i hans øjne og siger: ‘Hvad laver du? Det her er din store aften’. Og at nå hele vejen frem til dette øjeblik, at vinde en Oscar, som var et af de største øjeblikke i hans karriere, som han så desperat ville have, og så at sådan noget sker…«

Perry fortalte, at Will Smith stadig reflekterer over, hvordan det kunne ske.

»Hvad jeg vil sige til jer er, bare læs hans bog, og der er det her øjeblik, hvor han ikke kan forsvare sin mor (som barn, mod sin far, red.). Jeg kender den følelse – jeg får gåsehud bare af at tænke på det. Jeg kender følelsen af at være mand og tænke på den lille dreng. Og hvis det traume ikke bliver håndteret på den rigtige måde, vil det komme tilbage, når du bliver ældre, på det mest upassende, forfærdelige tidspunkt. Jeg kender Will. Jeg kender ham godt«, sagde han i Tribeca-samtalen.

Will Smiths skuespilkarriere er lige nu i limbo. Netflix har aflyst den ellers planlagte ‘Bright 2’, mens Apple har udskudt premieren på den kommende slavefilm ‘Emancipation’ på ubestemt tid.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af