Jada Pinkett Smith kommenterer Will Smiths Oscar-lussing for første gang

Jada Pinkett Smith kommenterer Will Smiths Oscar-lussing for første gang
Will Smith og Jada Pinkett Smith før Oscar-uddelingen. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Jada Pinkett Smith har taget bladet fra munden. I den nyeste episode af hendes program ‘Red Table Talk’ kommenterer hun for første gang sin ægtemand Will Smiths opførsel til årets Oscar-show, hvor han gav Chris Rock en lussing på direkte fjernsyn.

Temaet for episoden, der havde premiere på Facebook Watch i går, var alopecia – også kendt som pletskaldethed. Pinkett Smith har selv alopecia, hvilket var grunden til, at hun havde klippet sit hår op til Oscar-showet.

»Dette er en meget vigtig episode af ‘Red Table Talk’ om alopecia. Med tanke på, hvad jeg har været igennem med mit eget helbred og hvad der skete til Oscars, har tusindvis rakt ud til mig og delt deres historier. Jeg bruger dette øjeblik til at give vores alopecia-familie en mulighed for at tale om, hvordan det er at leve med denne tilstand og for at fortælle folk, hvad alopecia rent faktisk er«, siger Pinkett Smith.

Hun fortsætter: »Omkring Oscar-aftenen: Mit inderligste håb er, at de her to intelligente, dygtige mænd får mulighed for at heale, tale ud og slutte fred. Sådan som verden er i dag, har vi brug for dem begge. Vi har alle sammen brug for hinanden mere end nogensinde før«.

»Indtil da vil Will og jeg fortsætte med at gøre, hvad vi har gjort de sidste 28 år, og det er at fortsætte med at blive klog på den her ting kaldet livet«, afsluttede Pinkett Smith.

I løbet af episoden uddybede Pinkett Smith, hvordan det er at leve med alopecia. Hun fortalte blandt andet, at hendes hårtab har medvirket til angst. En af gæsterne i episoden var en person, hvis barn begik selvmord, efter at være blevet mobbet over sit hårtab.

Det var Pinkett Smiths alopecia-tilstand, der ansporede en joke fra Chris Rock (som efter sigende ikke vidste, hvad der lå til grund for hendes frisure). Komikeren sammenlignede hende med ‘G.I. Jane’ – filmen med en kronraget Demi Moore – hvilket fik Smith til at gå på scenen og slå Rock i ansigtet.

Efter sin uacceptable adfærd udtalte Smith i en pressemeddelelse:

»Jokes på min bekostning er en del af jobbet, men en joke om Jadas hårsygdom (pletskaldethed, red.) var for meget for mig at bære og jeg reagerede følelsesmæssigt. Jeg vil gerne offentligt undskylde til dig, Chris. Jeg gik over stregen, og jeg tog fejl. Jeg er flov, og min opførsel viser ikke den mand, jeg gerne vil være. Der er ingen plads til vold i en verden af kærlighed og godhed«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af