Chris Rock vil have penge for at udtale sig om Will Smith – men mente han det?

Chris Rock vil have penge for at udtale sig om Will Smith – men mente han det?
Chris Rock backstage til Oscar-uddelingen. (Foto: Al Seib /A.M.P.A.S. via Getty Images)

Chris Rock turnerer i disse dage land og amerikansk rige rundt med sit nye standup-show, hvor publikum naturligvis håber at være de første, der hører komikerens take på Will Smiths famøse lussing ved Oscar-showet sidst i marts.

Ved første show få dage efter Oscar-uddelingen udtalte Rock blot, at han stadig reflekterede over hændelsen og ville sige mere ved en senere lejlighed.

Og i et nyt show i Indio, Californien, i fredags kom han så med denne udmelding, skriver Deadline.com.

»Jeg er ok, jeg har et helt show, og jeg taler ikke om det (Oscar-hændelsen, red.), før jeg bliver betalt for det. Livet er godt. Jeg har fået min hørelse tilbage«, jokede han.

Men mente han mon, at han først fortæller om skandalen, når han får penge for det?

På en måde kan man ikke bebrejde ham, hvis han bygger et helt nyt show op omkring hændelsen, som selvfølgelig vil være i høj kurs hos diverse streamingtjenester. Den slags kreativ bearbejdning af begivenheden skal han selvfølgelig have penge for.

Lidt mere dubiøst er det måske, hvis han tager millioner for at sætte sig ned i et simpelt interview hos for eksempel Oprah. Vil nogle føle, at han malker hændelsen?

Det kan også være, at han bare jokede – det var trods alt et standup-show. Og i sidste ende er det selvfølgelig op til Rock og ingen andre, hvordan han forvalter oplevelsen, som hele verden har talt om efterfølgende.

Men som en brillant komiker med kunstnerisk integritet vil det da være mest interessant, hvis han sætter lussingen ind i netop en standup-kontekst.

I mit interview i weekenden med Jonas Poher Rasmussen fortæller den danske ‘Flugt’-instruktør, at man kunne høre Chris Rock sige undskyld til Will Smith i pausen – selvom man med en vis ret kunne mene, at undskyldningen skulle være gået den anden vej.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af