‘Eragon’-serie i udvikling hos Disney+

‘Eragon’-serie i udvikling hos Disney+
'Eragon'-filmen fra 2006. (Foto: PR)

HBO har ‘Game of Thrones’-universet, Amazon har ‘Ringenes herre’ og Netflix har ‘The Witcher’. Nu sætter også Disney+ ind på at få deres eget fantasy-flagskib.

Ifølge Variety har streamingtjenesten søsat et tidligt udviklingsforløb, der skal gøre forfatter Christopher Paolinis bogserie om dragerytteren Eragon til en stort anlagt fantasyserie.

De fire bøger i young adult-serien blev en stor succes i 00’erne, hvor de solgte over 41 millioner kopier på verdensplan. Variety skriver, at Paolini vil være involveret i manuskriptskrivning, men derudover er der ingen information om holdet bag, da serien fortsat er på et meget tidligt stadie.

Bøgernes omdrejningspunkt er landmandsdrengen Eragon, der en dag opdager et drageæg, som udklækker sig til dragen Saphira. Med hjælp fra mentoren Brom lærer Eragon den ældgamle dragerytterdisciplin, der formodedes at være uddød, når han sætter ud for at vælte den tyranniske konge Galbatorix og befri landet Alagaësia fra hans styre.

Det er ikke første gang, at bogserien bliver filmatiseret. I 2006 udkom den stjernespækkede ‘Eragon’ med Rachel Weisz, Jeremy Irons og John Malkovich, der floppede ved billetlugerne og fik en hård anmeldermodtagelse.

Vi krydser fingre for, at omsætningen til levende billeder går bedre denne gang.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af