Matt Smith satte spørgsmålstegn ved antallet af sexscener i ‘House of the Dragon’: »Det var en tand for meget«

Matt Smith satte spørgsmålstegn ved antallet af sexscener i ‘House of the Dragon’: »Det var en tand for meget«
Matt Smith i 'House of the Dragon'. (Foto: Screenshot)

Månedens – muligvis årets – mest ventede serie kommer i form af ‘Game of Thrones’-prequelserien ‘House of the Dragon’.

Allerede to uger inden premieren har flere internationale journalister spurgt ind til, hvordan serien vil portrættere sex og overgreb – to elementer, der fyldte meget i ‘Game of Thrones’.

Hvis man spørger en af seriens hovedrolleindehavere Matt Smith, fylder sexscenerne en anelse for meget.

I et interview med Rolling Stone fortæller han, at han flere gange satte spørgsmålstegn ved, om sexscenerne var nødvendige:

»Man begynder at spørge sig selv: ‘Har vi brug for endnu en sexscene?’ Og de siger: ‘Ja, det har vi’. Man er nødt til at spørge sig selv: ‘Hvad laver du? Repræsenterer du bøgerne, eller udvander du bøgerne for at repræsentere tiden, vi lever i?’ Og jeg mener faktisk, at det er vores job at repræsentere bøgerne sandfærdigt og ærligt, sådan som de blev skrevet«.

Men selvom Smith godt kan forstå nødvendigheden af scenerne, falder svaret kontant, da han bliver spurgt, om hans karakter har for mange sexscener: »Ja, en tand for mange, hvis du spørger mig«, udtaler han.

Medshowrunner Miguel Sapochnik har tidligere udtalt, at serien ikke vil undlade at portrættere de overgreb, der blev begået mod kvinder i tidsperioden:

»Om noget kommer vi til at kaste et lys på det aspekt (overgreb, red.). Man kan ikke ignorere den vold, der blev begået mod kvinder af mænd i den tid. Det bør ikke underspilles og det skal heller ikke glorificeres«.

‘House of the Dragon’ får premiere på HBO Max 22. august. Serien udspiller sig 200 år før handlingen i ‘Game of Thrones’ og følger Targaryen-slægtens storhedstid.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af