Alan Rickman overvejede at droppe ‘Harry Potter’-filmene

Alan Rickman overvejede at droppe ‘Harry Potter’-filmene
Alan Rickman som Professor Severus Snape i 'Harry Potter'. (Foto: Warner Bros.)

Omstændighederne omkring ’Harry Potter’-filmene har ikke altid været ren magi.

I hvert fald ikke ifølge Alan Rickman og uddrag fra hans dagbøger, der er kommet i The Guardians besiddelse, og som nu ser dagens lys seks år efter skuespillerens død af prostatakræft i 2016.

Rickman, der spillede Professor Snape i den ultra-populære franchise, overvejede nemlig at stoppe allerede inden optagelserne på Alfonso Cuaróns ’Fangen fra Azkaban’ fra 2004, der som bekendt er tredje titel i rækken.

Og det skyldes flere årsager, som er nævnt i de ret så afslørende dagbøger.

I et uddrag fra januar 2002 skrev den engelske skuespiller, at alt imens det var godt at se hans medstjerner, føltes optagelserne, som om de ingen ende ville tage. I december samme år var han klar til at springe fra, men blev hængende grundet et projektoverlap.

Om sin første dag på optagelserne af ’Fangerne fra Azkaban’ beretter Alan Rickman om et skænderi med Alfonso Cuarón og det krævende ved at arbejde med filmens unge skuespillere.

»Dagen startede fantastisk med en skærm, der faldt som en guillotine på mit hoved, et pludseligt hurtigt blackout efterfulgt af hel dags melankoli«, skrev Rickman og fortsatte:

»Alfonso (Cuarón, red.) var vred på mig. Jeg elsker ham for højt til at lade det fortsætte for længe, så jeg forlod settet, og vi fik redt trådene ud. Han er ramt af det sædvanlige HP-pres (Harry Potter, red.), og selv han begynder at øve med skuespillerne foran kameraerne, og de her børn har brug for instruktion«.

»(… ) De kan ikke deres replikker og Emmas (Watson, red.) repliklevering er helt ude i hampen nogle gange. Plus min såkaldte prøve inden optagelserne er med en stand-in, som er fransk«, skrev Rickman.

Selvom optagelserne ikke altid var en dans på roser, var Alan Rickman svært glad for det endelige resultat af ’Fangen fra Azkaban’ og roste Alfonso Cuarón for at have skabt en ’Harry Potter’-film, der føltes meget voksen. En afgørende faktor som holdt Rickman kørende, til trods for at han fik konstateret prostatakræft før optagelserne på ’Fønixordenen’, var J. K. Rowlings afslutning for Professor Snape, hvor forfatteren lod karakteren dø en heltedød.

»Snape dør heroisk, Potter beskriver ham for sine børn, som en af de modigste mænd han nogensinde har kendt og navngiver sin søn Albus Severus. Det var en ægte overgangsrite. Et lille stykke information fra Jo Rowling syv år siden – Snape elskede Lily (Potter, red.) – gav mig mod på at hænge ved«, skriver Rickman i et uddrag fra en af sine dagbøger.

Alan Rickmans i alt 27 dagbøger bliver udgivet til efteråret under titlen ’The Diaries of Alan Rickman’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af