Nye breve afslører Alan Rickmans frustrationer over rollen som Snape i ’Harry Potter’-filmene

Nye breve afslører Alan Rickmans frustrationer over rollen som Snape i ’Harry Potter’-filmene
Foto: Jemal Countess/Getty Images

For snart to og et halvt år siden tog Alan Rickman sin utidige afsked med verden i en alder af 69 grundet kræft. En rolle, Rickman heldigvis nåede at legemliggøre uforglemmeligt inden da, var rollen som Severus Snape i ’Harry Potter’-filmene.

En række breve fra Rickmans personlige samling skal nu auktioneres bort, og et par af disse afslører Rickmans forhold til rollen som den plagede professor.

»Tak, fordi du gjorde HP2 til en succes. Jeg ved, at du til tider er frustreret, men du skal vide, du er en uundværlig del af filmene. Og du er fantastisk«, skriver filmproducer David Heyman til Rickman.

Et andet brev er fra forfatteren bag Harry Potter-serien, J. K. Rowling, der takker Rickman for at have »ydet min mest komplekse karakter retfærdighed«.

Også Rickman selv havde sat et par ord på sine frustrationer omkring rollen og troldmandsserien. Under optagelserne til 2009-filmen ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’ skrev Rickman en note med titlen »Inde i Snapes hoved«, der indikerer, at han ikke følte, Snape fik det fokus eller den opmærksomhed, karakteren burde. »Det er som om, David Yates (instruktøren bag de sidste fire film, red.) har besluttet, at dette ikke er vigtigt i sammenhængen – dvs. teenage-publikummets appeal«, skriver han.

Brevsamlingen inkluderer desuden breve fra Bill Clinton, Tony Blair og Prins Charles. Hele samlingen er blevet vurderet til at indtjene 950.000 britiske pund, hvilket svarer til mere end otte millioner danske kroner.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af