‘Ringenes herre: Magtringene’-premieren tiltrak massivt millionpublikum

‘Ringenes herre: Magtringene’-premieren tiltrak massivt millionpublikum
'Ringenes herre: Magtringene'. (Foto: Matt Grace/Prime Video)

Amazons svinedyre ‘Ringenes herre’-serie trak et massivt publikum i løbet af sine første 24 timer på streamingtjenesten. 

Ifølge en pressemeddelelse fra Amazon (via Variety) blev serien set af over 25 millioner på verdensplan, hvilket gør serien til den med længder største åbning i Primes historie.

Amazon har ikke tidligere delt ud af seertal, så det er svært at sammenligne med andre af tjenestens tilbud. Samtidig fremgår det ikke, hvordan Amazon måler en visning. 

Det er oplagt at sammenligne med HBO-konkurrenten ‘House of the Dragon’. Her blev det første afsnit set af 10 millioner alene i USA ifølge HBO, mens premieren også satte rekord i Danmark. De globale tal er dog ikke offentliggjort, men serierne lader altså til at følges nogenlunde ad. 

‘Ringenes herre: Magtringene’ har kostet en formue at producere. Alene første sæson beløber sig angiveligt på 465 millioner dollars, hvilket gør serien til den dyreste nogensinde. 

At dømme ud fra de første anmeldelser, er pengene dog ikke nødvendigvis givet godt ud. Vores anmelder kvitterede med to stjerner og beskrev serien som »en dramaturgisk og stilistisk kedelig omgang, der efterlader et Tolkien-blødende hjerte iskoldt«.

‘Ringenes herre: Magtringene’ kan ses på Amazon Prime. Efter planen vil serien løbe over fem sæsoner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af