Zendaya og ‘Squid Game’-stjerne skrev historie ved Emmy-showet

Zendaya og ‘Squid Game’-stjerne skrev historie ved Emmy-showet
Zendaya med sin Emmy-statuette. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Uddelingen af årets store tv-priser i USA, Emmy Awards, løb af stablen i nat dansk tid.

Der var ikke de helt store overraskelser på vinderlisten, men der var dog flere milepæle undervejs.

Den 26-årige ‘Euphoria’-stjerne Zendaya blev således den yngste skuespiller nogensinde til at vinde to Emmy-priser.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Squid Game’-stjernen Lee Jung-Jae vandt for bedste hovedrolle i en dramaserie som den første skuespiller fra en ikke-amerikansk serie nogensinde og den første for en præstation, der ikke er på engelsk.

Tilsvarende blev instruktør på det sydkoreanske Netflix-hit, Hwang Dong-hyuk, den første asiatiske instruktør, der vandt prisen i dramaseriekategorien, og den første instruktør nogensinde, der vandt for en ikke-engelsksproget serie. Han tog stikket hjem for afsnittet ‘Red Light, Green Light’.

Sheryl Lee Ralph blev den blot anden sorte kvinde til at vinde prisen for bedste birolle i en komedieserie – den første var helt tilbage i 1987. Hun vandt statuetten for sin rolle i den roste serie ‘Abbott Elementary’, som er mindre kendt herhjemme.

Og endelig blev Brett Goldstein, der spiller Roy Kent i ‘Ted Lasso’, den første siden 2008 til at vinde birolleprisen i en komedieserie to år i træk.

Se alle årets Emmy-vindere her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af