Matthew Perry måtte forlade ‘Don’t Look Up’, efter overdosis førte til hjertestop i fem minutter

Matthew Perry måtte forlade ‘Don’t Look Up’, efter overdosis førte til hjertestop i fem minutter
Matthew Perry i 2016. (Foto: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Matthew Perry landede en af sin største filmroller, da Adam McKay castede ham i sin Netflix-satire ‘Don’t Look Up’.

Perry endte dog ikke med at medvirke i filmen, da en overdosis næsten kostede ham livet i optageperioden. Det fortæller skuespilleren i sin selvbiografi ‘Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing’ ifølge Indiewire.

I bogen fremgår det, at Perry havde taget hydrocodone og propofol ved et rehabcenter i Schweiz: »Det var ikke et hjerteanfald, jeg flatlinede ikke. Men der var intet hjerteslag«.

Han fortsætter: »Jeg fik at vide, at en muskuløs schweizisk fyr ikke ville lade ham fra ‘Friends’ dø på sit bord. Han gav mig hjertemassage i hele fem minutter, hvor han slog og hamrede på mit bryst. Hvis jeg ikke havde været med i ‘Friends’, ville han så være stoppet efter tre minutter? Reddede ‘Friends’ endnu en gang mit liv?«.

Under hjertemassagen brækkede Perry otte ribben, hvilket forårsagede for meget smerte til, at Perry kunne vende tilbage til ‘Don’t Look Up’-optagelserne. På det tidspunkt havde han allerede indspillet en scene som republikansk journalist over for Jonah Hill.

Perry beskriver det som »hjerteskærende«, at han var nødt til at forlade »den største film i hans karriere«.

‘Friends’-stjernen er i dag ædru og håber, at han med sin historie om misbrug, som bliver udfoldet i selvbiografien, kan hjælpe andre med at komme ud af afhængighed.

‘Don’t Look Up’ endte med at blive en af de mest sete film på Netflix nogensinde. Den modtog fire Oscar-nomineringer men fik blandede anmeldelser.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af