Matthew Perry mistede næsten livet som følge af pillemisbrug

Matthew Perry mistede næsten livet som følge af pillemisbrug
Jennifer Anniston og Matthew Perry. (Foto: Screenshot fra trailer)

Matthew Perry har taget bladet fra munden om sit stofmisbrug, der næsten kostede ham livet for nogle år siden.

I sin nye selvbiografi ‘Friends, Lovers and the Big Terrible Thing’ skriver Perry, at hans afhængighed af opioider næsten kostede ham livet, da hans tyktarm brast i en alder af 49. Ifølge Perry gav lægerne ham en to procent chance for at overleve.

I et interview med People Magazine fortæller han videre, at han endte på hospitalet i fem måneder og i koma i to uger. Efterfølgende måtte han bruge stomipose i hele ni måneder. Det skriver Deadline.

»Lægerne fortalte min familie, at jeg havde to procent chance for at overleve. Jeg blev tilsluttet en ECMO-maskine, som trækker vejret for en. Det bliver kaldt en Hail Mary. Normalt er der ingen, der overlever det«.

I den nye selvbiografi, der udkommer første november, fortæller Perry åbent om sin kamp med afhængighed: »Jeg ville gerne vente med at dele, til jeg var sikker på, at jeg ikke vendte tilbage til den mørke side igen. Jeg måtte vente, til jeg var sikker på, at jeg ville forblive ædru og væk fra den sygdom, alkoholmisbrug er. Jeg mener også, at min historie kan hjælpe andre,« siger skuespilleren.

Perry kæmpede allerede med alkoholmisbrug, da han som 24-årig blev en del af ‘Venner’. Men gradvist eskalerede misbruget, fortæller han:

»Dengang kunne jeg lige klare det. Men da jeg blev 34, var jeg i store problemer. Men i den periode var der tre år, hvor jeg var ædru. I sæson 9 var jeg ædru hele vejen igennem. Og gæt, hvilken sæson jeg blev nomineret til en pris? Det burde have sagt mig noget«.

Perry fortæller, at hans ‘Venner’-medskuespillere »var forstående og tålmodige. Det var ligesom med pingviner. Når en pingvin er syg eller såret, samler de andre pingviner sig om den og løfter den op. De går rundt om pingvinen, indtil den selv kan gå. Det var dét, castet gjorde for mig«.

Perry har været på afvænning 15 gange i løbet af sit liv. Han er i dag ædru og håber, at hans historie kan hjælpe andre. Han fortæller, at hans 14 operationsar på maven, er den perfekte påmindelse om at forblive ædru.

»Min terapeut sagde: ‘Næsten gang du tænker på at tage Oxycontin, skal du bare tænke på at have en stomipose resten af dit liv’. Det åbnede et lille vindue på klem, som jeg kravlede igennem, og nu har jeg ikke længere lyst til Oxycontin«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af