Aula-forældre ryger helt op i det røde felt over ’Fædre og mødre’: »Godt brølt, løvinde!«

Paprika Steens biografaktuelle ’Fædre og mødre’ kaster en kold spand vand i hovedet på nutidens hykleriske forældre. Vi har via aktindsigt fået indblik i en samtale på forældreintraforummet Aula blandt virkelige fædre og mødre, der har set filmen.
Aula-forældre ryger helt op i det røde felt over ’Fædre og mødre’: »Godt brølt, løvinde!«
'Fædre og mødre'. (Foto: Nordisk Film)

DETTE ER ET UDDRAG AF EN FULDKOMMEN ÆGTE AULA-SAMTALE.

Emma Hjortespring (Alex-Zander, 5U): Tak for i aften, 5U-forældre!!!! Godt arrangeret med forpremiere på ’Fædre og mødre’ til alle os mødre og fædre 😂

Dennis Lange (Rose-Amalie, 5U): Selv tak. Hold da nu KÆFT den var sjov, hva 🤪🤪🤪

Maria Henningsen (Cello, 5U): Ja, godt arrangement. Men jeg syns, den var for hård ved os, der har valgt en privatskole. #betaltaffolkeskolenmuch #fritskolevalgftw

Lykke Juul (Karl, 5U): Lad være med at tage det så tungt, Maria. Det er bare en film. Og alle ved sgu da godt, at vi ikke synger Big Fat Snake, når vi er “Stang Barcardi” i Nordsjælland.

Morten Sand (Anders, 5U): @Lykke: Godt brølt, løvinde 👊🏾

Kresten Kristiansen (Frigg-Olafur, 5U): #teamlykke

Mehmet Avici (Tahir, 5U): Vi har drøftet det i kontaktforældregruppen, og vi forholder os enige med Maria i, at den latterliggjorde os privatskoleforældre unødigt. Jeg kender én, der har hørt, at Nikolaj Lie Kaas’ rolle er inspireret af en far fra hans søns skole, men han ville aldrig gå i turkise poloer, og han er slet ikke blevet kontaktet. Skal vi gå til skoleledelsen?

Dennis Lange (Rose-Amalie, 5U): Hold nu KÆFT Nikolaj Lie Kaas er sjov i den!!

Remo Lademand (Lasse, 5U): Jeg syntes, han var for meget, han troede vist, han stadig var med i de der Punkt 1-reklamer.

Morten Sand (Anders, 5U): Der var han altså også god

Kresten Kristiansen (Frigg-Olafur, 5U): #teammorten #teamdennis

Maria Henningsen (Cello, 5U): Jeg ved godt, det bare er en film, mange tusind tak. Men hvad skal vi, med en film om forældre, hvor de er totalt ligeglade med deres børn, og hvor forældrene bare ørler og knalder på kryds og tværs? Sender det et godt signal til vores børn og os som forældre, nu hvor der er inflation og krig i Ukraine og ad hoc? Og MeToo?

Morten Sand (Anders, 5U): Der var da kun to, der knaldede, og det var bagfra. Det rene vand i forhold til kolonien forrige år, hva Lisette 🍆 🍩?

Emma Hjortespring (Alex-Zander, 5U): Okay ro på alle sammen. I lyder næsten som den der fake Aula-profil ovre på Instagram.

Lykke Juul (Karl, 5U): Hvad mener du med fake?

Lisette Armbjørn (Albert, 5U): Det stopper du lige nu, det der @Morten. Hvad er dit nummer?

Emma Hjortespring (Alex-Zander, 5U): Det kan du finde her på Aula, søde. Du skal trykke på de tre prikker nede i højre hjørne og så tryk på ‘KONTAKTER’ (ved siden af billedet af telefonen) og så vælg 5U og så scrol ned til Anders under A. Det er alfabetisk under barnets navn, så du skal ikke lede under M for Morten. Sender lige en Youtube-video på sms, hvor du også kan se det.

Mehmet Avici (Tahir, 5U): Lad os lige komme tilbage til dagsordenen. Vi har drøftet i kontaktforældregruppen, om vi skal iværksætte en mediestrategi og kommunikere, at det ikke er sådan på alle privatskoler, og at vi ikke bakker op om, at ens barn skifter skole fire gange, som forældrene gør i filmen. Har vi klassens tilslutning til det?

Morten Sand (Anders, 5U): @Lisette: Det sagde hun også i går 🤣🤣🤣🤣

Maria Henningsen (Cello, 5U): Bliver det ikke lidt ’pro forma’, Mehmet? Jeg har dog talt med Cello om, at det ikke er sådan, vi voksne opfører os på hyttetur. Hvis børnene støder ind i traileren på nettet eller ser noget fra den på Tigtok, er det vigtigt, at børnene ikke går med de tanker alene. Det handler om deres psykiske trivsel. Jeg foreslår, at vi dropper alkohol til kolonien i januar.

Kresten Kristiansen (Frigg-Olafur, 5U): Nu bliver det sgu for dumt, Maria. Jeg har også allerede hentet de 10 rammer over grænsen. Så der sætter jeg grænsen, haha 😜🤪🍺🍺🍺🍺🍺 #teamkresten

Kresten Kristiansen (Frigg-Olafur, 5U): Er der forresten nogen, der ved, hvad den der sang de spillede flere gange i filmen er for en? KÆFT den var smuk ❤️❤️❤️ Get laid into you, eller så noget?

Emma Hjortespring (Alex-Zander, 5U): Fade Into You af Mazzy Star. Bare SÅ smuk. Købte den på LP, efter den var med i ’Desperate Housewives’. Hvis du vil låne?

Kresten Kristiansen (Frigg-Olafur, 5U): Vil gerne låne en desperate housewife 🤪🤪🤪 Eeej, jooooooke, #Metoo, #IroniKanForekomme!! Men nizzle med LP, kan du tage den med til parkour i morgen? Er der parkour i morgen?

Maria Henningsen (Cello, 5U): Okay, men for lige at ligge en fremadrettet handlingsplan. Jeg tænker ad notam, der er tre punkter. 1. Vi tager alle sammen en samtale med vores børn om, at filmens billede af privatskoler er fordrejet, og at hvis de bliver drillet med filmen til eventuelle fritidsaktiviteter, hvor de er blandet med børn fra kommuneskoler, så skal de øjeblikkeligt tage det op med deres klasselærer 2. Ved fremtidige forældrearrangementer med forpremierer ser kontaktforældregruppen filmen forinden og vurderer, quid pro quo, om det er noget, alle kan stå inde for.

Christian Lottrup (Emma, 5U): lægge

Mehmet Avici (Tahir, 5U): Tak, Maria. Vi har drøftet det i kontaktforældregruppen, og det kan vi godt nikke godkendende til. Så længe det handler om noget og ikke om nogen.

Jakob Jensen (Vaiana, 5U): Sorry, har ikke lige været på Aula. Hvad er punkt 3?

Jakob Jensen (Vaiana, 5U): Hvad er punkt 3?

Jakob Jensen (Vaiana, 5U): Hallå?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af