Internettet går i selvsving over Martin Scorsese-film, der ikke eksisterer – nu kommenterer instruktøren

Internettet går i selvsving over Martin Scorsese-film, der ikke eksisterer – nu kommenterer instruktøren
Martin Scorsese under Cannes-festivalen i 2018. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Har du hørt om Martin Scorsese-filmen ‘Goncharov’ fra 1973 – efter sigende »den bedste mafiafilm nogensinde«, som taglinjen lyder?

Nå ikke? Bare rolig. Det er ikke dig, der har sovet i filmhistorietimerne. Til gengæld kommer du nok ikke så meget på Tumblr, hvor der i øjeblikket er et dedikeret følge, som taler om ‘Goncharov’, selvom filmen slet ikke eksisterer i virkeligheden. Det skriver The Guardian.

På Tumblr kan man blandt andet finde fanskabte plakater til filmen, der prydes af et allstar cast bestående af blandt andre Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel, Gene Hackman, John Cazale og Cybill Shepherd. Der er også blevet lavet en temasang til den ikkeeksisterende film, en fake VHS og skitseret et plot.

Sagnet om den falske film startede for nogle år siden, da en Tumblr-bruger delte et billede af nogle kopisko, vedkommende havde købt. I stedet for et logo kunne man læse om den fiktive Martin Scorsese-film ‘Goncharov’, som blev beskrevet som at omhandle mafiaen i Napoli. Derefter tog internettet kærligt over og byggede videre på fundamentet.

Den senest udvikling er, at Martin Scorsese tilsyneladende selv anerkender al postyret om den ikkeeksisterende film.

På TikTok har Scorseses datter, Francesca, delt et screenshot af en samtale med sin far, hvor hun spørger, om han har hørt om ‘Goncharov’. »Ja, jeg lavede den film for årevis siden«, svarer Scorsese, som altså lader til at være med på joken.

I den virkelige verden arbejder han stadig på sin ventede western ‘Killers of the Flower Moon’ med Leonardo DiCaprio og Robert De Niro i hovedrollerne. Filmen forventes at få premiere i 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af