Morgan Freemans optræden ved åbningsceremonien i Qatar modtager heftig kritik

Morgan Freemans optræden ved åbningsceremonien i Qatar modtager heftig kritik
Morgan Freeman og Ghanim Al Muftah under åbningsceremonien. (Foto: Justin Setterfield/Getty Images)

I går klokken 17 dansk tid blev historiens mest kontroversielle slutrunde sparket i gang i form af verdensmesterskabet i fodbold i Qatar.

Siden 2006 har det været tradition, at værtsnationen spiller åbningskampen, og i den forbindelse mødte Qatars landshold sydamerikanerne fra Ecuador, der besejrede værterne 2-0.

Men inden den mildest talt lunkne fodboldkamp var der naturligvis den obligatoriske åbningsceremoni. I den forbindelse kunne man opleve BTS-medlemmet Jungkook, som erstatning for Shakira, der trak sig fire dage op til, at VM skulle løbe af stablen.

Den store overraskelse kom dog i form af skuespilveteranen Morgan Freeman, hvis tale og tilstedeværelse ved åbningsceremonien har fået stor kritik på de sociale medier.

Freemans åbningstale, som gik under titlen ‘The Calling’, indeholdt blandt andet ordene: »Vi er alle samlet her i én stor stamme, og Jorden er det telt, vi bor i«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den 85-årige Oscar-vinder talte med den 20-årige qatarske influencer og VM-ambassadør Ghanim al Muftah, som er født med den sjældne diagnose kaudalt regressionssyndrom, der hæmmer den nedre del af kroppen i at udvikle sig.

Al Muftah bad Morgan Freeman om at komme nærmere, hvortil han svarede »Jeg er ikke sikker, er jeg velkommen?«.

»Vi udsendte kaldet, fordi alle er velkomne. Det her er en invitation til hele verden«, lød svaret fra den qatarske influencer, og Freeman fortsatte:

»Jeg kan huske, at selv efter at have hørt kaldet – i stedet for at se den anden vej – afviste vi det og forlangt vores egen vej. Og nu føles hele verden endnu mere fjern og opdelt. Hvordan kan så mange lande, sprog og kulturer mødes, hvis kun én vej er acceptabel?«.

Freeman blev især revset på de sociale medier for at have taget mod »blodpenge« fra den qatarske regering, men også for sin uheldige rolle 12 år forinden, da han var del af det hold af amerikanere, der skulle komme med buddet om at lade USA være værtsnation for det VM, som så i stedet gik til Qatar.

Det var en rolle, han spillede mindre godt taget hans enorme skuespiltalent i betragtning, da han i sin tid koksede sin tale og missede en side.

»12 år efter det her tweet, undrer jeg mig lidt over, om Morgan Freeman var en qatarsk sleeper agent, da han forkludrede sin præsentation i Zürich til USA’s 2022 VM-bud«, skriver Grant Wahl.

»Morgan Freeman gik fra at repræsentere USA’s 2022 VM-bud til at være fortæller ved Qatars åbningsceremoni. Manden vendte med et snuptag«, skriver en anden bruger ved navn Rohan.

Det er ikke blevet offentliggjort, hvor mange penge Morgan Freeman har modtaget for sin optræden ved åbningsceremonien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af