Stjernenykker kostede næsten ung Leonardo DiCaprio ikonisk rolle

Stjernenykker kostede næsten ung Leonardo DiCaprio ikonisk rolle
Leonardo DiCaprio i 'Titanic'.

Det er svært at forestille sig nogen anden skuespiller end Leonardo DiCaprio stå bag Kate Winslet på ‘Titanic’-skibets dæk. 

Men i forbindelse med et nyt interview, filmens instruktør James Cameron har givet til GQ, var det åbenbart lige før skuespilleren havde misset den ikoniske rolle. 

Leo fik ellers næsten rollen alene på sin charme. Da James Cameron mødte skuespilleren for første gang, var han nærmest allerede overbevist at dømme på interessen fra alle de af kontorets kvinder, der var dukket op til mødet uden grund:

»Mødet var sjovt, for jeg sidder i mit konferencelokale og venter på at møde en skuespiller, ikke? Og jeg ser mig omkring, og alle kontorets kvinder er af en eller anden grund med til mødet. Altså der er en kvindelig executive producer, ok. Men vores revisor? Hvorfor var hun med? De ville alle sammen møde Leo. Det var hysterisk sjovt. Jeg så mig omkring og sagde, ‘Jeg tror allerede, jeg kender svaret på spørgsmålet her’«, fortæller Cameron til GQ. 

Men selvom Leo havde gjort et stort indtryk, ønskede James Cameron stadig at lave en casting, hvor DiCaprio aflagde prøve sammen med Kate Winslet, der allerede var blevet castet.  

Men da den unge DiCaprio mødte op næste gang, havde han ikke forstået, at han skulle aflægge prøve til rollen. Da det gik op for ham, at der var en casting planlagt, fortæller Cameron, at skuespilleren blot sagde: »Åh, jeg læser ikke«.

Der var instruktøren iskold og gav DiCaprio hånden klar til at sige farvel. Men så kom der alligevel en tøven fra den unge skuespiller. 

»Vent, vent, vent. Mener du, at hvis jeg ikke læser, så får jeg bare ikke rollen«, lød det fra DiCaprio.

Da måtte Cameron forklare ham, at projektet var:

»en gigantisk film der kommer til at tage to år af mit liv, og du kommer til at være væk og i gang med fem andre ting, mens jeg laver post-produktion og alt modelbyggeriet og det hele. Så jeg vil ikke fucke det op ved at tage den forkerte castingbeslutning, hvis du ikke vil læse, får du ikke rollen«. 

Det faldt ikke i god jord hos DiCaprio, der ifølge Cameron var »negativ i hele sin væremåde«, men alligevel besluttede sig for at gennemføre castingen. Så snart han begyndte at læse rollen forsvandt den dårlige attitude dog fuldstændig – »Han forvandlede sig til Jack«, fortæller Cameron. 

Instruktøren kunne mærke energien, »Kate lyste bare op, og de gik i gang med den her store ting, og han spillede scenen. De mørke skyer var klaret op, en solstråle ramte og lyste Jack op. Jeg var sådan ‘Okay, han er fyren til jobbet’«.

James Cameron er aktuel med ‘Avatar: The Way of Water’, som får premiere 14. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af