CPH:DOX lancerer ny streamingtjeneste med imponerende udvalg af dokumentarfilm

CPH:DOX lancerer ny streamingtjeneste med imponerende udvalg af dokumentarfilm
Niels Brandt i 'Stor som en sol'. (Foto: PR)

Den årlige dokumentarfilmfestival CPH:DOX sætter hvert år fokus på hundredvis af spændende dokumentarer fra hele verden, først og fremmest i biografen, men de seneste år – første gang aftvunget af corona – også til hjemmeskærmene.

Men nu udvider festivalen på sidstnævnte punkt med et ambitiøst tiltag: De lancerer nemlig en helt ny streamingtjeneste dedikeret til dokumentarfilm.

Under navnet PARA:DOX er der tale om en helårlig streamingtjeneste uden fast abonnement, hvor man kan se et bredt udvalg af interessante dokumentarfilm og tilgå et vidensunivers med alt fra podcasts, talks og artikler, der kan hjælpe med at sætte filmoplevelsen yderligere i perspektiv.

»Dokumentarfilmens særlige force er, at den søger nuancerne og vender vores forestillinger om verden på hovedet. Vi ved fra de seneste års corona-nedlukninger, at der er et stort og dedikeret publikum i Danmark, som gerne vil opleve dokumentarfilm i hjemmebiografen – og ikke kun på det store lærred«, fortæller Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX.

Som et supplement til den årlige festival har CPH:DOX de sidste tre år muliggjort, at man i en begrænset periode har kunnet streame mange af de film, som bliver vist i biograferne. Men med PARA:DOX kan man altså nu se dem året rundt og på ens egne præmisser.

Fra i dag vil over 100 film være tilgængelige på tjenesten, mens der vil blive tilføjet nye hver måned. Her vil man kunne få fingrene i alt fra smalle titler, som ellers kan være svære at opstøve, til de store og prisvindende fortællinger fra virkeligheden..

Man kan leje de enkelte film på platformen til en pris mellem 19 og 49 kroner. De supplerende artikler, podcasts, talks med mere vil være gratis tilgængelige for alle.

Filmenes tematiske indhold spænder vidt og bredt om alt fra krig, natur og S/M til kultur, samfund og inducerende svampe.

Man vil også kunne opleve vindertitlerne fra CPH:DOX’ hovedkonkurrence gennem årene. Heriblandt dokumentarfilm fra den herboende Oscar-nominerede instruktør Joshua Oppenheimer, hvis mesterlige ‘The Act of Killing’ og ‘The Look of Silence’ er titler, man ikke må gå glip af.

Blandt højdepunkterne er tidligere CPH:DOX-hits som ‘A Man and a Camera’, ‘Rat Film’, ‘Red Heaven’

Man vil også kunne se fem film af den østrigske mester Ulrich Seidl og klassikere af Werner Herzog (‘Cave of Forgotten Dreams’), Harmony Korine (‘Trash Humpers’) og Michael Glawogger (‘Workingman’s Death’)

Der vil naturligvis også være et bredt udvalg af værker fra interessante danske stemmer, man kan dykke ned i, som eksempelvis Lars Ostenfelds visuelt bjergtagende ‘Into the Ice’, der åbnede dette års udgave, og de internationalt anerkendte ‘Flugt’ og ‘Songs of Repression’.

Andre bemærkelsesværdige danske film, der er på tjenesten fra start, er ‘Klub Kranium’, ‘Skål’, ‘Den nat vi faldt’, ‘Love Child’, ‘Into Eternity’, ‘Stor som en sol’, ’70/30′, ‘A House Made of Splinters’ og ‘President’.

PARA:DOX går i luften på paradox.dk.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af