Michael Bay raser over anklager om, at han slog en due ihjel under filmoptagelser

Michael Bay raser over anklager om, at han slog en due ihjel under filmoptagelser
Michael Bay, 2019. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images for Netflix)

Bølgerne er gået højt, efter at Michael Bay over weekenden blev anklaget for at have medvirket til en dues død under filmoptagelserne til Netflix-filmen ‘6 Underground’.

Historien blev bragt i magasinet The Wrap, men Michael Bay har siden taget stor afstand fra anklager og truer nu med at sagsøge mediet. Bay er kendt som en dyreelsker og -aktivist.

Ifølge The Wrap døde duen, efter at den blev ramt af et dolly-stativ, mens artiklen også berettede om, at Michael Bay var sigtet for hændelsen, da duer er en beskyttet dyreart i Italien, hvor optagelserne fandt sted.

I et brev fra Bays advokater, bragt i Variety, afviser Bays repræsentanter, at han var skyld i en dues død:

»Som I ved, var hr. Bay aldrig anklaget, endsige ‘sigtet’, for at have ‘dræbt’ et dyr. Forud for jeres udgivelse blev I informeret om videobeviser, der afviste anklagerne og viste, at der på intet tidspunkt var noget dyr, der blev såret, endsige ‘dræbt’«, lyder det blandt andet.

Advokaterne siger også, at den eneste sigtelse i Italien går på, hvorvidt Bay som instruktør ikke førte tilstrækkelig supervision med den del af filmholdet, der var ansvarlig for at håndtere dyr på settet.

»Den anklage forsvarer vi ham mod på det kraftigste. Hr. Bay føler så stærkt om det, at han – til hans ære – nægtede at indgå forlig i sagen for den mindste bødesum, som myndighederne foreslog for at redde trådene ud«, kommenterer advokaterne yderligere.

Bays advokater afslutter med at kræve, at The Wrap vedkender, at historien er falsk:

»I fik direkte at vide, at overskriften var falsk, fordi hr. Bay ikke dræbte et dyr og ikke var anklaget for det. Tilsyneladende formåede I heller ikke at undersøge sagen tilstrækkeligt ved at få fat i anklageskriftet eller interviewe myndighederne, som kunne have givet fakta. I stedet fortsatte I med jeres falske, misvisende ‘clickbait’-overskrift«.

The Wrap har endnu ikke kommenteret Bays modanklage, men har dog opdateret den oprindelige historie med yderligere information.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af