Michelle Yeohs rørende Golden Globe-takketale sluttede voldsomt: »Jeg kan tæve dig«

Michelle Yeohs rørende Golden Globe-takketale sluttede voldsomt: »Jeg kan tæve dig«
Michelle Yeoh ved Golden Globes 2023. (Foto: Matt Winkelmeyer/FilmMagic)

Ingen prisuddeling uden voldstrusler! 

Det blev dog ved en humoristisk trussel, da nattens Golden Globe-vinder Michelle Yeoh bad pianisten, der spillede under hendes tale, om at holde kæft i bramfri vendinger.

»Jeg har bare tænkt mig at stå her og suge det hele til mig«, sagde skuespilleren fra scenen, da hun modtog prisen for bedste skuespiller i en komedie eller musical for sin præstation i blockbuster-genreeksperimentet ‘Everything Everywhere All At Once’. 

Hun begyndte efterfølgende sin følelsesladede tale med at fortælle om, at hun havde ventet på statuetten og anerkendelsen i 40 år, hvorefter hun også fortalte om sine udfordringer som minoritet i Hollywood: 

»Jeg kan huske, da jeg lige var kommet til Hollywood, der var det en drøm, der gik i opfyldelse. Indtil jeg ankom, fordi – se mit ansigt –jeg kom og fik at vide, ‘Du er en minoritet’«. 

Derefter fortalte Yeoh om at fylde 60 år og med tiden se mulighederne som skuespiller svinde ind. Hun var begyndt at affinde sig med at være færdig ovenpå en imponerende karriere, indtil hun blev tilbudt vinderrolen i ‘Everything Everywhere All At Once’. 

»Så kom den bedste gave, ‘Everything Everywhere All At Once’«, lød det fra Yeoh, da klaveret begyndte at akkompagnere talen til vinderens store irritation.  

For da showets pianist begyndte at spille som en påmindelse om, at de skulle videre i programmet, vendte Yeoh sig om og sagde, »Hold kæft, please«, hvorefter stjernen henviste til sine actionevner som kampsports-stjerne med ordene, »Jeg kan tæve dig okay? Og det mener jeg«.

Med et glimt i øjet fik Michelle Yeoh således leveret en uventet, men også ret perfekt afslutning på sin mindeværdige tale. Selvom det selvfølgelig aldrig er okay at true med vold, heller ikke når man er en kvinde på 60 år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af