Golden Globe-vært chokerede – gik efter Tom Cruises scientology-forbindelse til forsvunden kvinde

Golden Globe-vært chokerede – gik efter Tom Cruises scientology-forbindelse til forsvunden kvinde
Tom Cruise. (Foto: Shannon Finney/Getty Images)

Det var et både interessant og påfaldende valg, at værten for årets Golden Globe-uddeling blev komiker Jerrod Carmichael, der er kendt for sine politiske og progressive comedy specials. Heriblandt HBO-showet ‘Rothaniel’, hvor han sprang ud som homoseksuel på scenen. 

Ved aftenens show holdt han sig bestemt heller ikke tilbage af frygt for den gode stemning. Undervejs gik komikeren efter Golden Globe-organisationen selv, der i én af mange shitstorms er blevet heftigt kritiseret for ikke at have ét eneste sort medlem.

Men mest opsigtsvækkende og overraskende var en kommentar, han lod falde om Tom Cruise.

I 2021, da prisuddelingen blev skoset for at være racistisk (på det tidspunkt var der ikke et eneste sort medlem i HFPA-foreningen bag), tilbageleverede Cruise demonstrativt de tre priser, han har vundet for ‘Born on the Fourth of July’, ‘Magnolia’ og ‘Jerry Maguire’.

Men Carmichael var ikke bleg for at udstille skuespillerens hykleri, som medlem af Scientology-kirken, hvor Cruise blandt andet er tæt knyttet til en af kirkens kontroversielle lederskikkelser David Miscavige, hvis kone Shelley Miscavige har været forsvundet under meget mystiske omstændigheder siden 2013. Det har blandt andet været i søgelyset, hvorvidt Scientology har obstrueret politiets efterforskning. David Miscavige var Tom Cruises forlover ved dennes bryllup med Katie Holmes.

Med tre statuetter i hånden leverede Carmichael en joke, de færreste havde set komme: 

»Omme backstage fandt jeg de her tre Golden Globe-statuetter, som Tom Cruise returnerede. Hør her, jeg er bare vært kortvarigt, whatever, men jeg har et pitch: Jeg tænker, måske kan vi tage de her tre ting og bytte dem for en sikker tilbagevenden af Shelley Miscavige?«.

Ud over Tom Cruise-joken valgte Carmichael fra start at bruge sin taletid på at tale om de kontroverser, Golden Globe har været centrum for. Han fik mindre smagfuldt også kaldt lokationen for showet, The Beverly Hilton, for »hotellet der dræbte Whitney Houston«.

Sin egen position som vært på scenen forbandt han direkte med sin hudfarve som det første i sin åbningstale: 

»Jeg er jeres vært Jerrod Carmichael. Selvfølgelig. Og jeg vil fortælle jer, hvorfor jeg er her. Jeg er her, fordi jeg er sort«, lød det, inden han fortsatte sin tale: 

»Jeg siger ikke, at de var en racistisk organisation, men de havde ikke ét eneste sort medlem, før George Floyd døde. Brug det, som du vil«. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af