Smugkig på ‘Meter i Sekundet’ – Lasse Dein og Hella Joof spiller op til højskolefest i filmens titelsang

Smugkig på ‘Meter i Sekundet’ – Lasse Dein og Hella Joof spiller op til højskolefest i filmens titelsang
'Så ved man, hvad man får'. (Foto: Nordisk Film)

Når man krydser Lasse Dein og Hella Joof, ved man så hvad, man får? 

I hver fald en af de mest catchy danske filmsange længe!

‘Så ved man, hvad man får’ er titelsangen til ‘Meter i Sekundet’, der er ude nu, som opvarmning til filmens snarlige premiere – med en kavalkade af klip fra filmen og oldschool jam-stemning i videoen. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er satiriker og musiker Lasse Dein, kendt fra sin tid på P3-satire, der synger sangen, som han har skrevet med Andreas Hedegaard Mikkelsen og Christian Grinderslev. Derudover har Dein også en rolle som en af højskolens elever i filmen. 

‘Så ved man, hvad man får’ må siges at være en øjeblikkelig ørehænger, der smiler til både filmens højskoletema med sine partyband-vibes, der vækker herlige minder om Joofs fortid i Det Brune Punktum.

‘Meter i Sekundet’ er historien om forfatteren Marie, der får sin bytilværelse rykket op med rødder, da hendes kæreste Rasmus får job som skrivelærer på Velling Højskole og kæmper med at falde til i det vestjyske – »de korte sætningers land«. 

Udover Bodil- og Robert-vinder Sofie Torp i rollen som Marie (‘Ser du månen, Daniel’, ‘Marco Effekten’) og kæresten Rasmus, spillet af Thomas Hwan (‘Hvor kragerne vender’, ‘Bedrag’), ses Lotte Andersen, Maria Rossing og Bodil Jørgensen som personagerne på Velling Højskole og omegn.

Johanne Louise Schmidt spiller kørelæreren Mona, Rikke Bilde keramiklæreren Githa, og Malaika Berenth Mosendane, Arian Kashef, Jakob Garde, Nina Rask, Aya Grann kan opleves som elever på højskolen.

Stine Pilgaard har skrevet filmens litterære forlæg, hvor en række sange også spiller en prominent rolle, og fire af bogens sange er blevet optaget i højskolesangbogen heriblandt den måske mest kendte ‘Fortabt er jeg stadig’ med musik af Katrine Muff. 

‘Meter i sekundet’ får premiere 2. februar.   

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af