Oscar-akademiet vil indføre nye regler efter kontrovers

Oscar-akademiet vil indføre nye regler efter kontrovers
Andrea Riseborough (Foto: Karwai Tang/Getty Images)

Oscarakademiet har i går udsendt en pressemeddelelse, der beskriver regelændringer som følge af årets nomineringskampagner, det beretter Indiewire.

Ændringerne kommer efter den omdiskuterede nominering til Andrea Riseborough som Bedste Kvindelige Hovedrolle for sin rolle i ’To Leslie’.

Riseboroughs nominering overraskede mange. Ikke mindst fordi ’To Leslie’ er en meget mindre film end nogle af favoritterne, som den forbigåede ‘The Woman King’ med Viola Davis i hovedrollen. I biograferne i USA har ’To Leslie’ kun solgt billetter for 27.000 dollars, mens ’The Woman King’ har omsat for 67 millioner dollars.

Kampagnen har gjort brug af sociale medier, nærmere bestemt virkelig store Hollywood-stjerners sociale medier, til at sprede ordet om den store præstation i den lille film.

Gwyneth Paltrow skrev for eksempel på Instagram, at Riseborough burde vinde alle de priser, der findes.

Uden at nævne specifikke tilfælde omtaler Oscar-akademiets CEO Bill Kramer i pressemeddelelsen de sociale mediers rolle i kampagnen som et problem. Om ’To Leslie’ skriver han, at Akademiet:

»Har afgjort at den pågældende aktivitet ikke er på et niveau, der gør at filmens nominering skal trækkes tilbage. Dog fandt vi social media- og opsøgende kampagnetaktikker, der vakte bekymring. Disse taktikker bliver adresseret direkte med de ansvarshavende parter«.

Det betyder altså, at nomineringen til Riseborough for ’To Leslie’ står ved magt.

Meddelelsen kommer efter et møde, Akademiet har med sit styrelsesråd hver år, når nomineringerne er blevet offentliggjort.

I pressemeddelelsen uddyber Kramer desuden: »Formålet med Akademiets kampagneregler er at sikre en retfærdig og etisk prisuddelingsproces. Det er kerneværdier for Akademiet. Efter denne gennemgang står det klart, at dele af reglerne skal tydeliggøres for at bidrage til bedre rammer for respektfuld, inkluderende og upartisk kampagneførelse.«

De nye regler er altså ikke fastlagt endnu, men vil blive indført efter årets prisuddeling.

Årets Oscar-uddeling finder sted d. 12. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af