Ruben Östlund skal være jurypræsident på året Cannes-festival

Ruben Östlund skal være jurypræsident på året Cannes-festival
Ruben Östlund i Cannes med 'Triangle of Sadness'-skuespillerne Woody Harrelson og Charlbi Dean Kriek. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Ruben Östlund skrev sig ind i en meget lille eksklusiv klub, da han sidste år vandt filmverdenens fineste pris, Guldpalmen i Cannes, for anden gang.

Ingen har nogensinde vundet prisen tre gange, men svenskeren har altså hjemtaget den for både ‘The Square’ og ‘Triangle of Sadness’.

I år er det så instruktøren selv, der skal gå forrest i at bestemme, hvem der skal løbe med hæderen. Ruben Östlund har nemlig fået den ærefulde post som præsident for årets jury på festivalen, som løber 16.-27. maj.

Tidligere jurypræsidenter tæller navne som Ingrid Bergman, Martin Scorsese, David Lynch, Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Robert De Niro, Jane Campion, Coen-brødrene, Cate Blanchett og Spike Lee.

Östlund bliver den første svenske juryformand siden netop Ingrid Bergman helt tilbage i 1973.

Det vides endnu ikke, hvem hans kolleger i juryen bliver.

Årets program annonceres i midten af april – Martin Scorseses ventede ‘The Killers of the Flower Moon’ er blandt de film, der rygtes til at få verdenspremiere på Croisetten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af