‘Sex Education’-stjerne forlader serien: »Jeg har sagt farvel til Maeve«

‘Sex Education’-stjerne forlader serien: »Jeg har sagt farvel til Maeve«
Aimee Lou Wood, Simone Ashley og Asa Butterfield i 'Sex Education' sæson 2. (Foto: Netflix)

Fans af Netflix-hittet ‘Sex Education’ kan forhåbentlig se frem til at seriens fjerde sæson rammer tjenesten i år. 

Hvorvidt streaminggiganten fortsætter med en femte sæson er endnu uklart, men det bliver i så fald uden hovedrolleindehaver Emma Mackey på rollelisten. 

Det fortalte skuespilleren under et interview, da hun i går var gæst til BAFTA-uddelingen og vandt prisen som årets Rising Star.

»Sæson fem? Jeg er lige blevet færdig med den fjerde i sidste uge. Nej, jeg tror ikke, jeg kommer til at være med i sæson fem. Jeg har sagt farvel til Maeve«, lød det til Radio Times

Før fjerde sæson gik i optagelse, har den 27-årige stjerne også afsløret til Radio Times, at hendes rolle i den kommende fjerde sæson var blevet mindre end tidligere: 

» (…) Det er lidt mere sporadisk, fordi vi har flere karakterer. (…) Jeg er ikke med lige så regelmæssigt. Men vi er midt i at filme nu, og jeg er glad for at være tilbage (…)«. 

‘Sex Education’ har et bredt cast, der kun har udvidet sig til at rumme flere seksuelt forvirrede skæbner på den fiktive skole Moordale, mens der dog har været en løbende »will they won’t they«-romance på spil mellem Mackeys Maeve og Otis, der bliver spillet af Asa Butterfield. 

Men som skuespillerne bliver ældre, kommer de også længere væk fra deres roller. Mackey fortalte inden BAFTA-uddelingen til Total Film (via Games Radar), at det var mærkeligt at spille en 17-årig i et fastlåst univers: 

»Du ved, vi spiller 17-årige, og vi er allesammen næsten 30, det er lidt mærkeligt. Det er en velsignelse, for det har været en affyringsrampe, og det er noget, som har givet os muligheder på forskellige måder, men det er noget, jeg gerne vil gøre elegant exit fra og være glad for, at det eksisterer, beskytte det og nyde det (…), men ja, jeg tror det har brug for at blive ladet være nu (…)«. 

Sidste år spillede Emma Mackey den britiske forfatter bag ‘Stormfulde Højder’, Emily Brontë, i biopic’en ‘Emily’, der var anledningen til hendes BAFTA-pris. 

Derudover medvirker både hun og ‘Sex Education’-medspiller Ncuti Gatwa i en af årets mest ventede film: Greta Gerwigs ‘Barbie’. 

Gatwa lader også til at have sat punktum for sin fanelskede karakter Eric, hvilket han delte i en afsked på sin Instagram-profil med teksten:  »Sidste dag. Sidste gang. Farvel Bubs, tak for al lærdommen og for al styrken«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er ikke nogen fast premieredato for ‘Sex Education’ sæson fire.

I den kommende sæson kan man dog glæde sig til at se det danske stortalent Marie Reuther (‘Dansegarderoben’, ‘Kamikaze’), der har en central rolle samt ‘Schitt’s Creek’-stjernen Dan Levy, som også er ny i Netflix-seriens cast.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af