Kæmpe »shitshow«: The Weeknd og ‘Euphoria’-skabers ventede HBO-serie er kørt helt af sporet

Kæmpe »shitshow«: The Weeknd og ‘Euphoria’-skabers ventede HBO-serie er kørt helt af sporet
'The Idol'. (Foto: HBO)

Med The Weeknd og ‘Euphoria’-skaber Sam Levinson som bagmænd har HBO’s ‘The Idol’ længe stået som en af de mest ventede kommende serier.

Og ‘længe’ er nøgleordet her.

For den første trailer til serien, hvor Lily-Rose Depp spiller en popstjerne, der fanges i en spindet hos en kultleder spillet af The Weeknd, ramte allerede i juli sidste år, og løbende er der kommet nye teasers og trailers, der har varslet en sexet, mørk og dristig serie, en slags next level ‘Euphoria’.

Men en konkret premieredato har underligt nok aldrig materialiseret sig. Hvilket vi nu tilsyneladende har fået forklaringen på.

Ifølge en større afdækning fra Rolling Stone er produktionen af ‘The Idol’ nemlig kørt fuldstændigt skævt med The Weeknd og Sam Levinson som de tilsyneladende skurke.

»Det var, lad os bare sige det, et shitshow«, siger én af 13 anonyme kilder tæt på produktionen til Rolling Stone.

Oprindeligt var den anerkendte instruktør Amy Seimetz hyret til at instruere serien, men hun røg pludselig ud af vagten i april, da 80 procent af serien ellers var optaget.

Nu rapporter Rolling Stone, at Sam Levinson herefter tog over som instruktør og kastede det meste af det eksisterende materiale på møddingen blot for at omskrive manuskriptet og skyde det hele igen.

Kilderne bekræfter en tidligere rapport om, at ændringen ikke mindst skyldtes, at The Weeknd ønskede, at serien skulle handle mere om hans karakter frem for Lily-Rose Depps, og at han ville skrue ned for »den feminine linse«. Det bakkede Sam Levinson ham op i, men det clashede samtidig med musikerens stramme tour-kalender, at han nu skulle fylde mere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En kilde bemærker, at det var frustrerende at se, hvordan Amy Seimetz kæmpede en umulig kamp ud fra kaotiske betingelser, mens Sam Levinson derefter bare fik en blankocheck af HBO, fordi han er blevet urørlig efter sin ‘Euphoria’-succes – han er på vej med sæson 3 af Zendaya-serien, som er et af HBO’s allerbedste kort på hånden i disse år.

Optagelserne gik langt over tid, og der var konstant ændringer i manuskripterne og scenerne undervejs.

Kilderne hævder, at historien i Levinsons omskrivninger ændrede sig fra at handle om, hvordan en popstjerne faldt i hænderne på en predator i underholdningsbranchen og måtte kæmpe for at holde fast i sin egen stemme, til en historie om, hvordan popstjernen blev ved med at vende tilbage til det giftige forhold.

Én kalder resultatet en »voldtægsfantasi«, ligesom nogle scener af manuskriptet – som ikke alle endte med at blive skudt – føltes som at læse »seksuel torturporno«. Én siger:

»Det var en serie om en kvinde, der finder sig selv seksuelt, der blev drejet over til at være en serie om en mand, der får lov at mishandle den her kvinde, og hun elsker det«.

Lily-Rose Depp har sendt en udtalelse til Rolling Stone, hvor hun kalder Levinson den bedste instruktør, hun nogensinde har arbejdet med, og HBO forsvarer både serien og produktionen i en officiel udtalelse.

Hverken Sam Levinson eller The Weeknd aka Abel Tesfaye har ønsket at kommentere anklagerne, men The Weeknd har lagt en spydig reaktion op på sin Instagram.

Han har postet et klip fra serien, hvor replikken »nobody cares about Rolling Stone« bliver ytret i en diskussion, tilsat en caption, der lyder: »@rollingstone, did we upset you’?«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

HBO, siger Rolling Stones kilder, havde oprindeligt planlagt, at ‘The Idol’ skulle have premiere sidste efterår, efter ‘House of the Dragon’ sluttede.

Hvornår serien nu ender med at se dagens lys, vides endnu ikke, men imens kan HBO klamre sig til den store ‘The Last of Us’-succes, som bliver direkte efterfulgt af sidste sæson ‘Succession’ her senere i marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af